AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

50 yıl gezdi 40 kitap yazdı

Hoca Ahmed Yesevi Vakfı Başkanı, araştırmacı yazar Erdoğan Aslıyüce, “Yazdığım 40 kitap ve Yesevi dergisinde, insanlarımızı birbirimize düşürecek, nifak tohumu ekecek tek kelimeye yer vermedim” diyor.

Hoca Ahmed Yesevi Vakfı Başkanı, araştırmacı yazar Erdoğan Aslıyüce, 50 yılda bütün Anadolu’yu ve 45 ülkeyi gezerek 40 kitap yazdığını söyledi. Yazarlık hayatının 50. yılı dolayısıyla açıklamada bulunan Aslıyüce, ilk kitabının kendi memleketi de olan Kırıkkale ile ilgili olduğunu ve Cumhuriyetin 50. yılı dolayısıyla hazırladığını belirterek, “Her yazdığım kitabın bir amacı vardır. Ayrıca 1993 yılından beri Hoca Ahmet Yesevi’yi tanıtmak için Yesevi ismiyle bir dergi de çıkarıyoruz” dedi.

MODERN EVLİYA ÇELEBi

Gençlere de seslenen Aslıyüce, “Hayatım boyunca gezerek yazdığım kitaplar nedeniyle modern Evliya Çelebi’ye benzetiliyorum. Gençlere örnek olmaya çalışıyorum. Milletlerin hayatında gençler geleceğin teminatıdır. Gençleri dinamik olmayan ülkeler dış politikada başarılı olamaz. Çünkü gençlerimize öncelikle sorgulama yöntemini öğretmek lazım” diye konuştu. Toplumu birliğe davet eden Aslıyüce, sözlerin şöyle tamamladı: “Yazdığım 40 kitap, 22 seneden beri devam eden Yesevi dergisinde insanlarımızı birbirimize düşürecek nifak tohumu ekecek tek kelimeye yer vermedim. Allah’tan, düşünen insanlarımızı, 78 milyon insanımızın önce birbirini sevmesini, aklı selim olmasını, nifak tohumları ekenlere dikkat etmesini niyaz ediyorum.”

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı