AKİT MENÜ

Ekonomi

Yatırım azalmadı aksine artıyor

17 Aralık girişiminin hükümeti düşürme operasyonu olduğunu söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Hedef yatırımları engellemekti ama engelleyemedikleri ortada. Çünkü Türkiye’de yatırım azalmadı aksine sermaye yatırımları artıyor” dedi

2014-02-19 09:28:47
EKONOMİ SERVİSİ - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye’deki sermaye yatırımlarının arttığını belirterek, “Hedef bu yatırımları engellemekti ama engelleyemedikleri ortada. Döviz kurunun da istikrarlı noktaya gelmesi ve ekonomiye yönelik tehditlerin ortadan kalkması, önümüzdeki süreçte hem morali yükseltecek, hem de üretim, istihdam ve ihracat bazlı bir büyümeyi sürdürecek” dedi.

17 ARALIK, HÜKÜMETİ DÜŞÜRME OPERASYONUDUR

Bakanlık Konferans Salonundaki Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert ve yönetim kurulu üyelerini kabulünün ardından soruları cevaplandıran Bakan Fikri Işık, “17 Aralık operasyonundan sonra yatırımlarda ciddi azalma gözlemlediniz mi? Bu konuda endişeniz var mı?” sorusuna karşı, 17 Aralık operasyonunun bir yolsuzluk operasyonu değil, hükümeti düşürme operasyonu olduğunu belirtti. Işık, “Bir savcı elindeki dosyayı bekletip, seçim yaklaşınca operasyon yaparsa, onun iyi niyetinden emin olamayız. Tabii ki bu ülkede kim yolsuzluk yaparsa bedelini ödemeli ama kimin yolsuzluk yapıp yapmadığına ne siyaset, ne de medya karar vermemeli. Bunun yolu yargı olmalı. Kişi, suçu ispat edilene kadar suçsuzdur. Bu, başarısız bir darbe girişimidir” dedi.

HEDEF YATIRIMLARI ENGELLEMEKTİ AMA OLMADI

17 Aralık operasyonunun, özellikle son 11 yılda yapılan yapısal reformlar sayesinde Türkiye ekonomisine büyük bir etki veremeyeceğini kaydeden Bakan Fikri Işık, şunları kaydetti:

“Türkiye’de yatırım azalmadı aksine Türkiye’de sermaye yatırımları artıyor. Türkiye’de ihracat ve üretim artıyor. Böyle bir durumda, Türkiye’nin olumsuz etkileneceğini düşünmek büyük bir haksızlık olur. Hedef bu yatırımları engellemekti ama engelleyemedikleri ortada. Döviz kurunun da istikrarlı noktaya gelmesi ve ekonomiye yönelik tehditlerin ortadan kalkması, önümüzdeki süreçte hem morali yükseltecek, hem de üretim, istihdam ve ihracat bazlı bir büyümeyi sürdüreceğini ortaya koyuyor.”


Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı