AKİT MENÜ

Gündem

Cemaat aileleri de bölüyor

Devlet içinde kümelenmiş ‘Paralel Yapı’ya mensup; hakim, savcı ve polislerin amirleri yerine abilerini dikkate almasına tepkiler sürerken, ailelerden de “Çocuklarımızı etkileyen Cemaat huzurumuzu bozdu” tepkisi geldi.

2014-02-19 10:22:39
TİMUR ÇAĞRI / ANKARA - Devlet içinde kümelenmiş ‘Paralel Yapı’ya mensup hakim, savcı ve polislerin kanunlar yerine cemaat ağabeylerini dikkate aldığı 17 Aralık Operasyonu’yla iyice açığa çıkarken, aileler de cemaatte bulunan çocuklarının kendilerini dinlemediğinden şikayet ediyor. Çocuklarının yıllardır cemaatte kaldığını kaydeden S.D. adlı bir baba Akit’e yaptığı açıklamada “Son operasyonlarla cemaatin ne olduğunu fark ettik. Çocuklarımı onların elinden kurtarmaya çalışıyorum fakat beni dinlemeyip Cemaatteki abi’lerini dinliyorlar. Aile içinde huzurumuz bozuldu sürekli tartışma yaşıyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIN YAKASINI BIRAKMIYORLAR”


Üç çocuğu olduğunu aktaran S.D. “Çok iç içe olmasam da Gülen Cemaati’ne güvendiğim için çocuklarımı onların okul, dershane ve yurtlarına kaydetmiştim. Çocuklarım yıllarca onların yanında kaldı, onlarla yiyip içti, onlarla gezdi tozdu. Hatta çocuklarımın birine ağabeylik birine ise ablalık görevi bile vermişler. Okullarını bitirip iş hayatına atıldıkları zaman da çocuklarımın peşini bırakmayıp yine bağlantılı olmaya çalıştılar. Çocuklarımın yakasını bir türlü bırakmadılar” ifadelerini kullandı.
Bir çocuğu ile ilgili ayrıca çok önemli bir olayı anlatmak istediğini belirten S. D. “Çocuğum çok başarılı bir öğrenci idi. Cemaat’in yanında kalırken askeri bir sınavı, dereceye girerek kazanmıştı. Ancak Cemaat’teki abi’leri onu, oraya yollamak istemedi, çocuğum da onları dinleyerek kaydolmadı. Cemaat bu çocuğumu kendi okulunda ücretsiz okuttu. Cemaat, çocuğumu onların istediği bölüme yollamak için çok çalıştı” diye konuştu.

“CEMAATİN VERDİĞİ GÖREVLERİ YAPIYORLARMIŞ”

Okul devam ederken veya okul bitip iş hayatına atıldıktan sonra Cemaat tarafından çocuklarına çeşitli görevler verildiğini vurgulayan S.D. “Çocuklarım eve hep geç geliyordu. Bazen birkaç gün hiç gelmiyordu. Cemaatin verdiği görevler doğrultusunda bir şeyler yapıyorlarmış. Toplantılar, geziler veya öğrenci bakıyorlarmış” şeklinde konuştu.

“HUZURUMUZ KALMADI”

Bugün ise yaşanan olaylardan Cemaat’in ne olduğunu yeni fark ettiğini dile getiren S. D. “Türkiye’ye bu kadar şey kazandıran, ülkeyi büyük devletler arasına sokan AK Parti’ye bunlar kumpas kurup operasyon düzenliyor. Meğer amaçları kendi çıkarlarıymış. Bunları gördükten sonra çocuklarımı onlardan kurtarmaya çalışıyorum. Fakat benim sözümü dinlemeyip Cemaat’teki abi’lerinin lafını dinliyorlar. Cemaat’te kaldığı süre içinde çocuklarımı nasıl eğitti iseler, onları bizden uzaklaştırıyorlar. Aile içinde huzurumuz kalmadı sürekli olarak tartışıyoruz” açıklamalarında bulundu.


Yorumlara Git

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Rusya’ya gidecek! İşte görüşeceği konular

Pakistan'da bombalı saldırı: Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya mayınlı saldırı!

Yiğit Bulut'un paylaşımı gündem oldu! Dikkat çeken 'Ali Koç' iddiası

İklim değişikliği nedeniyle İtalyanları kahve korkusu sardı

‘Dip dalga geliyor’ diyen algıcılara duyurulur! İşte gençlerin en beğendiği siyasetçi