AKİT MENÜ

Biyografi

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu kimdir?

Ulaştırma Bakanı olan Adil Karaismailoğlu'nun biyografisi en çok merak edilen konulardan biri oldu. İşte Ulaştırmak Bakanı olan Adil Karaismailoğlu'nun hayat hikayesi...

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1969 yılında Trabzon'da doğdu. Trabzon Lisesi'ni bitirdikten sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Makina Mühendisi olarak mezun oldu. Yüksek lisansını, Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi programında bitirdi. Mayıs 1995’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nde ilk görevine adım attı. 1998 yılında İETT Genel Müdürlüğü'ne atandı. İETT’nin çeşitli birimlerinde mühendis ve yönetici olarak görev aldı.

2002 tarihinden itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Trafik Müdürlüğü'nde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı olarak çalışmakta iken 16 Kasım 2009 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'ne atandı.

23 Temmuz 2014 tarihinde Ulaşım Daire Başkanlığı görevine atandı. Ulaşım ile ilgili, İstanbul genelinde birçok projenin hayata geçirilmesine katkı sağladı. Temmuz 2016’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı görevine atandı. 26 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandıktan sonra, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı. 28 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yer alan kararla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı oldu. Ulaştırmak Bakanı olan Adil Karaismailoğlu evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlara Git

20 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Bu köpeklere hala dur diyen yok! Saldırı anı kamerada

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş