AKİT MENÜ

Teknoloji

​Tim Cook vergi ödemeyecek!

Tim Cook ülke dışından sağladıkları gelirlerin vergiye dahil olmaması gerektiğini belirtti ve bunu eleştirenlere "kazancımızı buraya getirmeyeceğiz ve vergi ödemeyeceğiz, yasanızı değiştirin" şeklinde sert cevaplar verdi.

Amerikanın ve dünyanın en çok kazanan şirketi olan Apple, şirketin CEO konumunda bulunan Tim Cook nedeniyle büyük bir vergi skandalına karıştı. Amerika'da görev yapan bazı köşe yazarları ve haberciler, Apple'ın çok büyük bir şirket olması nedeniyle dışarıda satışını gerçekleştirdiği ürünlerinden vergi alınmadığını belirttiler.

Bu durumun büyük bir vergi kaçakçılığı olduğunu ve Apple'ın bir an önce tüm gelirleri için Amerikan hükümetine vergi ödemesi gerektiğini belirten haberciler, bu söylemleri ile Apple'ın CEO'su Tim Cook'u son derece kızdırdılar. Tim Cook, Amerika CBS kanalında Charlie Rose'un sunuculuğunu yaptığı 60 Minutes'a katıldı ve Apple adına yapılan tüm yorumları buradan cevaplandırdı.

Katıldığı televizyon programında bu habercilere oldukça sert çıkışan Tim Cook: "Biz Amerika'da bulunan yasaları biliyoruz ve bu nedenle ülke dışındaki satışlarımızın gelirini ülke dışında bırakıyoruz. Eğer parayı buraya getirseydik, o zaman Amerikan hükümeti paranın %40'ını vergi olarak alacaktı. Biz bunu ancak Amerika'da bulunan vergi yasası değiştiği zaman yaparız" şeklide açıklamalarda bulundu.

Öte yandan Tim Cook'u ve Apple'ı eleştiren yorumlarda bulunan habercilere "Apple bu ülkede en çok vergi ödeyen kuruluş. Gelirimizin ne kadarını ülkeye getirdiğimize onlar karışamaz, yaptığımız her şey yasal" şeklinde cevap verdi.

Amerika'da bulunan vergilendirme sisteminden dolayı oldukça sıkıntı çektiklerini sık sık dile getiren Tim Cook, buna rağmen vergi ödemelerini tam olarak yaptıklarını ancak istemedikleri takdirde tüm kazançlarını ülkeye sokmayacaklarını belirtti. Yapılan finansal incelemelere göre eğer Apple tüm kazancını Amerika'ya sokmaya çalışırsa 59.2 milyar dolar vergi ödeyecek.(webtekno)

Yorumlara Git

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi

PKK/KCK Avustralya yapılanmasında yer alıyordu! Çiğdem Aslan MİT havaalanında paketledi

Bakan Tekin duyurdu: Okullara 30 bin personel alınacak