AKİT MENÜ

Gündem

Abdurrahman Dilipak'tan flaş 'Cuma Namazı' önerisi

Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, koronavirüs nedeniyle bir süre ertelenen Cuma Namazı ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

2020-03-29 17:29:28

Abdurrahman Dilipak, cuma namazıyla ilgili çarpıcı bir öneride bulundu.

OrtaTV'ye açıklamalarda bulunan Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak’tan “Bütün musibetler ellerimizle yaptıklarımızın ortaya koyduğu sonuçlardır. Biz kendimizi değiştirmedikçe Allah da bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecek, yardım etmeyecek, cahilliğimizle bulaştığımız zulüm ve şirk sebebi ile, haksızlıklar karşısında sustuğumuz için Allah üstümüze pislik yağdıracak, işlerimizi sarp dağlara sardıracak” dedi.

“Herkes elini yıka” diyor. Evet ellerimizi yıkayalım mikrop ve necasetten temizlenelim, ama o pisliği üreten ahlaksızlığımız aklımızı ve kalbimizdeki hastalığı nasıl temizleyeceğiz. Hadesten de taharet gerekir” diyen Dilipak, kritik açıklamalarda bulundu.

"Olayı siyasi tartışma malzemesi yapmamak gerek"

Dilipak, bu konuda “İyi niyetli, yanlış bir uygulama. Beştepe’de ise Erdoğan da gelseydi. Diyanet Cami'nde, Kocatepede'de olabilir. Ama madem herkese evinde kıl diyoruz, o namaz daha farklı olabilirdi. Mesela cemaat İslam ülkeleri büyük elçileri, Kanaat önderleri, İlahiyatçılar, STK temsilcilerinden oluşabilirdi. Seyrek dururlar, içeride bir sisleme yapılır ve oradan tüm dünyadaki Müslümanlara bir mesaj verilmek için böyle bir namaz olabilirdi. Türkiye deki durum anlatılır. Evde kalalım denebilir, yardımlaşma, bağışlama, tevbe, İman, Vahye şahidlik, masiyetten arında, aile ve gençlik üzerine bir mesaj verilebilirdi. Sadece 2 rekat Cuma namazı kılınıp, herkes evinde öğle namazı eda edebilir, ama camiden bütün dünya Müslümanlarına simultane tercüme edilerek önemli bir mesaj verilebilirdi.” Olayı siyasi tartışma malzemesi yapmamak gerek. Bir takım yanlışlar oldu. Bunu tek başına Diyanet ya da başkanla ilişkilendirmek de doğru değil. Ama yine de Diyanetin dünya Müslümanlarına süreçle ilgili mesaj vermesi olabilir. Yağmur duasına çıkılır gibi, herkesin evinden katılacağı, sanal Tevbe ve dua yapılabilir. Hutbe formatında, ayet ve hadisler ışığında durumu ve istikameti anlatan hitabeler de hazırlanabilir” dedi.

Yorumlara Git

Türkiye, İsrail’le ticarete devam ediyor mu? DMM'den net açıklama geldi

AK Parti son dakika olarak duyurdu! 3 isim görevden affını istedi

Fahrettin Altun’dan ‘soykırım’ çağrısı: Bir an önce harekete geçmeliyiz!

Türkiye resmen ayağa kalktı! Rekor kırıldı

Max Kownatzki Almanya'da duyurdu: Türkiye rakipsiz