AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Sezai Karakoç yastığımın altına para bıraktı!

TYB İstanbul Şubesi'nin düzenlediği "Yaşayan Hatıralar" programına konuk olan usta yazar Osman Akkuşak yazarlık ve gazetecilik serüvenini anlattı.

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı'nın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte konuşan Osman Akkuşak, TYB’nin bu güzel mekanında pek çok kez dostlarıyla bir araya geldiğini belirterek "Yazarlar Birliği çok bereketli bir mekandır. Yazar arkadaşlarımla burada toplanıp belli konuların müzakerelerini yapardık. Felsefenin şiirle ilişkisinden, edebiyatımızdaki akımlara kadar çok konuda herkes fikirlerini söylerdi" şeklinde konuştu.

Fethi Gemuhluoğlu, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Nurettin Topçu gibi Türk edebiyatının ve düşünce dünyasının öncü isimleriyle çok genç yaşlardayken tanıştığınıkaydeden Osman Akkuşak,Üstad Necip Fazıl’la tanışması ile ilgili olarak şınları söyledi:"Büyük Doğu mecmuası günlük gazeteye döndüğünde Talebe Cemiyeti Başkanı olarak Necip Fazıl Kısakürek'e bir tebrik yazmıştım. Üstad o zaman yazdığım tebriği 'Gençlik gazetemize ilgi duyuyor' başlığıyla gazeteye aldı bu vesile ile tanıştık.’’

Üstad Sezai Karakoç’la ilgili çok anıları olduğunu aktaran Akkuşak,Sezai Karakoç’un vefakar,cefakar ve kadirşinas bir kişi olduğunu kaydederek,"Bir ameliyat olmuştum. Sezai Karakoç ziyaretime gelmiş, halimi hatırımı sormuş bana meyveler getirmişti. Gittikten sonra bir de baktım ki, yastığımın altına zarf içinde bir miktar para bırakmış. Çok hamiyet sahibi idi. Şairliğini bu ince ve hassas taraflarından fark edebiliyordunuz."dedi.

Felsefeci, yazar Nurettin Topçu ile de tanışma fırsatı bulduğunu söyleyen Akkuşak, Topçu'nun daima güler yüzlü, disiplinli, çalışkan ve hem Batı hem Doğu coğrafyasını iyi tanıyan bir yazar olduğunu kaydetti.

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, yaşayan değerlerimizi hatırlamak ve çalışmalarını gündeme getirmek amacıyla "Yaşayan Hatıralar" programında bu isimleri konuk ettiğini ifade ederek "Yanı başımızda büyük bir derya var. Bir geleneğin içine doğmuş, gelecek kuşakları besleyen, sahici dertleri olan ve hatıralarıyla bugünkü Türkiye'ye ışık tutan değerleri ihmal etmek istemiyoruz. Hatırası olan insanların hatırını sormak istiyoruz. Onların bilgi, birikim ve tecrübeleri düşünce dünyamızda ufuk açıyor" dedi ve şöyle devam etti:

Osman Akkuşak'ın her hafta Yeni Şafak'ta yazdığı yazıların kıymetine işaret eden Bıyıklı, "Yaşayan bir çınar Osman Akkuşak. Düşünce dünyamızın kandilleriyle birebir arkadaşlık kurmuş, günümüz yazarlarıyla da bağını koparmamış, gençlere birikimlerini aktarmaktan sevinç duyan değerli bir isim. "Yaşayan Hatıralar"da onu ağırlamak bizim için gurur vesilesi oldu"

Yorumlara Git

23 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Roma CEO’su istifa etti!