AKİT MENÜ

Dünya

İsveçli uzmandan skandal koronavirüs açıklaması

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (corona virus - Covid-19) pandemisini Avrupa hem rakamlarla, hem de insani olarak kaybetti. İsveçli bakteriyolog Agnes Wold’un koronavirüs pandemisi ile ilgili, 'Neyse ki sadece yaşlıları öldürüyor’ ifadeleri tepki çekti.

Tüm dünyada adeta yaşamı durduran başta İtalya olmak üzere birçok ülkede binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs pandemisi, Batı'nın insana verdiği gerçek değeri de gözler önüne serdi.

Salgından en çok etkilenen ülke İtalya'da sağlık sisteminin çökmesinden dolayı yaşlı hastaların ölüme terk edildikleri ortaya çıkmıştı.

İspanya'da da ulusal basın, huzurevlerindeki yaşlıların kendi haline bırakıldığını ve bazılarının yataklarında ölü bulunduğunu yazdı.

İsveçli uzmandan skandal açıklama

İnsani değerleri kaybeden Avrupa'da, son skandala Göteborg Üniversitesi'nde klinik bakteriyoloji profesörü olan Agnes Wold imza attı.

Ulusal yayın kuruluşu SVT tarafından yayınlanan programda, yeni tip koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulunan Wold, 'Elbette gerçek bir patojen ve insanları öldürebilir. Ama neyse ki, sadece yaşlıları öldürüyor. Aslında bunun için minnettar olmalıyız.' dedi.

Wold'un bu skandal açıklamasına, bazı sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

Kaynak: star.com.tr

Yorumlara Git

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun