AKİT MENÜ

Gündem

Gazze’den taviz yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Grup toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail’le ilgili ‘mutabakat sağlandı’ iddialarına cevap verdi: “İsrail konusunda şartlarımız var. O gözyaşları dinene kadar Gazze’nin yanında olacağız.”

MUHAMMET KUTLU/TBMM - Başbakan Davutoğlu AK Parti Grup toplantısında yaptığı konuşmada, Rusya’nın tavrı, Türkiye - İsrail ilişkileri ve sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçelerdeki terör mağdurlarının durumu üzerine detaylı açıklamalarda bulundu.

İsrail ile son günlerde artan görüşmelerle ilgili bilgi veren Davutoğlu, “İsrail ile ilişkilerimizin kesilmesi Mavi Marmara olayından sonra başlamıştır. İsrail, Gazze’ye yardım götüren gemilerimizi hedef alarak insanlarımızı şehit etmiştir. Biz, İsrail ile ilişkilerimizi düzeltmek için şartlar ortaya koyduk; Gazze şehitlerinin ailelerinden özür dileyecek ve tazminat ödeyecek, Filistin üzerindeki ablukasını kaldıracaktır” diye konuştu.  “İsrail özür diledi fakat daha yerine getirilmemiş şartlar var. Bunlar için de görüşmeler sürüyor” diyen Başbakan şunları söyledi: “Görüşmelerde olumlu bir gelişme yaşanırsa hiç kuşkusuz bunu halkımızla paylaşırız. Filistin davasına olan hassasiyetimizi kimse sorgulayamaz. Hiçbir mazlumu kaderine terk etmedik, etmeyeceğiz. Gazze’nin gözyaşları durana kadar, o çocuklar özgürlüğe kavuşana kadar biz Gazze’nin yanında olacağız. Kimse bizim Filistin hassasiyetimizi test etmesin. Filistin halkının yararına olacak tüm görüşmeleri yaparız.” Davutoğlu, “Nobel ödülü alan Aziz Sancar’ın örnek duruşuyla gurur duyuyoruz. Dünya çapında yetiştirdiğimiz değerler, bu ülkenin değerlerine sadık kaldıkları için linç ediliyor. Ara Güler, Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını çekti diye linç edildi” dedi. 

Davutoğlu, “Bundan sonra AK Parti siyasetin içindeyken kimse kaos, kriz beklentisi içinde olmasın, buna izin vermedik, vermeyiz.. Bütçe açıkları dönemi geride kaldı. 2016 çok daha iyi bir yıl olacak” dedi. 

“HDP, SEÇMENDEN ALDIĞI OYA İHANET EDEN YAPI”

Uçak krizi sonrasında gerginlik yaşadığımız Rusya’ya giderek parti temsilciliği açacağını belirten HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a sözü getiren Başbakan, “Bunlar, milletle beraber hareket etmektense, Türkiye ile kimin derdi varsa onlarla birlikte işbirliği yapmayı kendilerine ahlak edinmişler. HDP’liler neden 1 sene, 2 sene önce gitmediler. Neden hava sahamızı işgal ettikleri gerekçesiyle düşürülen ülkeyle, kriz yaşadığımız ülkeyle şimdi görüşmeye gidiyorlar. Seçmenden aldığı oya ihanet eden bir yapı var karşımızda. Bunlar, Türkiye ile kimin derdi varsa onlarla işbirliği yapmayı kendilerine ahlak edinmişler. Bunların derdi Türkiye’nin birliğiyle bütünlüğüyle” diye konuştu. 

Rusya televizyonuna röportaj vererek Türkiye’ye iftira atan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’i hatırlatan Davutoğlu, “Türkiye için rezil bir yalanı atan CHP’li vekil için partisinden hiçbir adım yok. Türkiye ile kimin derdi varsa bunlar onlarla birlikte. Kimin Türkiye ile problemi varsa onunla dostlar. Biz ise sadece milletle beraber yürüdük, yürüyoruz” ifadelerini kullandı. 

“TERÖRİST İLE VATANDAŞIMIZI AYIRIYORUZ”

Konuşmasında, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde teröristlere karşı yürütülen operasyonlarla ilgili de bilgi veren Başbakan Davutoğlu, “Halkımız terörün baskısına boyun eğmiyor, dirayetli duruşundan taviz vermiyor. Vatandaş ile teröristi birbirinden net olarak ayıran bir dikkat ile hareket ediyoruz” dedi.

Teröre destek verenlerin yalanları hiç bitmiyor” diyerek iftiraları hatırlatan Başbakan, “Halkın zihnini bulandırmaya çalışıyorlar. Adını Hz. Peygamber’den alan bir ordunun neferleri cami bombalar mı? Mehmetçiğin birinci ve öncelikli vazifesi kutsal mekânlarımızı korumaktır” açıklamasında bulundu. 

“TERÖR MAĞDURLARINA DESTEK PAKETİ”

Güneydoğu için hazırladıkları destek paketini devreye soktuklarını belirten Başbakan, “Esnaf kardeşlerimizin kayıpları ve mağduriyetleri giderilecek. Terör Mağdurlarına Destek Paketi’yle esnafın vergi ve prim borçlarının ödeme gününü Mayıs ayına kadar uzattık. Esnafımız 3 aylık beyannamelerini Ağustos’a kadar ödeyebilecek” diye bilgi verdi. 

 Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

Yorumlara Git

Herkes Yunanistan diyor ama Türkler o Arap ülkesine kaçmaya başladı! 250 bin kişi...

Huzurevine füze isabet etti! Ölü ve çok sayıda yaralı var

Mourinho Galatasaray karşısında ilk 11'i belirledi! Herkes Oosterwolde diyor ama ondan yıldız isme özel mesaj

Çay tiryakilerine kötü haber: Ölüme yol açıyor

İki yeni 'iPhone 16' modeli geliyor! Sızan tasarımda olay detay