AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Diyanet’in aylık dergisi 300. sayıya ulaştı

Türkiye’nin en yüksek tirajlı dergisi olma özelliği de taşıyan Diyanet Aylık Dergisi’nin 300. sayısı okuyucuyla buluştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğünce her ay yeni bir gündemle okuyucusunun karşısına çıkan Diyanet Aylık Dergisi, Diyanet hizmetlerinin daha etkili ve verimli olabilmesi için personele dini ve mesleki genel kültür kazandırmak ve halkı dini konularda aydınlatmak amacıyla ilk olarak 1968 yılında Diyanet Gazetesi adıyla yayın hayatına başladı. 1991 yılından itibaren yeni içeriği ve zengin görseli ile yayınını sürdüren dergi, toplumun dini, ahlaki ve manevi değerlerini sürekli canlı tutuyor.

“300. SAYIYA ULAŞMAK ÇOK AZ DERGİYE NASİP OLACAK BİR ŞEY”

Dergiyi eline alan herkesin sayfalarda kendine ait bir şey bulabileceğini ifade eden Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanı Dr. Faruk Görgülü, “300. sayıya ulaşmak çok az dergiye nasip olacak bir şey. Derginin ilk yayınlandığı günden bugüne görsellik, tasarım ve içerik açısından değişiklikler yaşandı. Geçen zaman içinde çalışanlar değişti ama bir bayrak yarışı olarak görülen yayıncılık faaliyeti enerjisini ve heyecanını hiç kaybetmeden devam etti. Her zaman daha iyisi, daha güzeli için çaba harcandı. Başlangıcından itibaren büyük bir özveri ve gayretle çalışarak dergilerimizi bugünlere taşıyan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, vefat edenlere Cenab-ı Hak’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyetler diliyorum. 300. sayısına ulaştığımız dergimizin çizgisini bozmadan uzun yıllar devam etmesi için çaba ve gayret içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

Öte yandan, derginin 300. sayısına özel olarak, eğitim merkezi müdürlerinden müftülere, imam-hatiplerden Kur’an kursu öğreticilerine kadar Başkanlığın değişik kademelerinde görev yapan din gönüllülerinin görüşleri yer alıyor. Bu özel sayıda ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki yayın faaliyetleri, süreli yayıncılık hizmetinde bulunan dini dergilerle ilgili bilgiler anlatılıyor.

İLİM VE SANAT DÜNYASINA 5 BİN SAYI ÜCRETSİZ DAĞITILACAK

Bu sayıya özel olarak bir sürprizle çıkan Diyanet Aylık Dergisi, ilim ve sanat dünyasına, İlahiyat camiasına ve edebiyat dünyasına özel olarak 5 bin sayı ücretsiz olarak dağıtılacak. Derginin ilim dünyasında da takip edilen bir dergi olduğunu belirten Görgülü, “Uzun yıllar dergimizi takip eden ilim, sanat ve edebiyat dünyasına bu özel sayımızı ücretsiz olarak vereceğiz” dedi.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı