AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Bir dipdiri "Meyyit!"

İstanbul Fatih’te bulunan Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi bir grup genç, tamamen kendi imkanlarıyla, “Meyyit” isminde bir edebiyat dergisi çıkardı.

2015-12-25 00:50:31

YENİAKİT.COM.TR - Derginin başlangıç kısmında bulunan “Editör’den” bölümünde yola çıkış amaçları şöyle tanımlanıyor:

“Ümmetin içinden bir grup genç olarak toplandık ve toplumla bir olarak önce öğrenmeyi, sonra öğretmeyi hedefliyoruz. İsraf ettiğimiz heyecanımızı birleştirerek karanlıkları aydınlatacak ışık, unutulanları hatırlatacak insanlar olmak istiyoruz. Ve bunun için ilk adımı kendi kalbimizde atmamız gerektiğini biliyoruz.”

İlk sayısı “Özel Sayı” olarak çıkan derginin her sayfası, başlangıçta tanımladıkları gayeleriyle birebir örtüşüyor. Öyle ki; sürgün edilmiş İstiklal Marşı Şairi Mehmed Akif Ersoy da yer alıyor dergide, onların ifadesiyle 'Heyecanın Başkenti Kudüs’de. Mavi Marmara şehidi Furkan Doğan da unutulmuyor, O’nun heyecanı, şuuru herkese salık veriliyor.  Malcolm X “Bir Taş At!” diyor, Yahya Abdullatif Ayyaş, yaşayışıyla şehadeti öğütlüyor…

Ayrıca dergide daha birçok güzel şiir, deneme ve edebi makaleler bulunuyor.

İçinde bulunan yazılardan grafik tasarımına kadar tamamı öğrencilere ait olan derginin aylık olarak çıkması planlanıyor.

Derginin yazarları ve teknik çalışmalarını yürütenler arasında; Ali Erdem Alkoç, Ömer Balcı, Enes Ali Kanatucu, Mücahit Kavaz, Enes Özdemir, Sadullah Enes Doğan, Tuncay Şentürk, Zahid Sümer gibi isimler bulunuyor.

www.yeniakit.com.tr

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı