AKİT MENÜ

Ekonomi

THK, Onur Air’e talip

Bir zamanlar deri toplamakla meşgul edilen Türk Hava Kurumu, son yıllarda gittiği vizyon değişikliğinin ardından çok anlamlı bir girişimde bulundu. THK, sıkıntılı dönem yaşayan Onur Air’e talip oldu. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü; yaptığı açıklamayla iki şirket arasındaki görüşmeyi doğruladı.

İBRAHİM ACAR - İSTANBUL - 1925 yılında kurulan Türkiye’nin cumhuriyetle yaşıt kurumlarından biri olan Türk Hava Kurumu, bu yıl 89. yaş gününü kutluyor. Özellikle 28 Şubat sürecinde mütedeyyin insanların üzerinde baskı kurmak amacıyla yıllarca kurban derisinin peşinde koşturulan Türk Hava Kurumu, son yıllarda gittiği vizyon değişikliğiyle dikkat çekmişti. Üniversitesini kuran THK, şimdi de havacılık sektöründe faaliyet göstermek için görüşmelerde bulunuyor. Dün kulislere yansıyan bilgilere göre THK, sıkıntılı bir dönem yaşayan Onur Air’e talip.
Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım’ın bizzat yönettiği görüşmelerde henüz anlaşma sağlanamadığı belirtildi. Onur Air’in tamamının Türk Hava Kurumu’na 235 milyon dolara satılmak üzere pazarlık yapıldığı konuşuluyor. Onur Havayolları kaynakları, satışla ilgili olarak Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye bilgi verildiği, Ekşi’nin de bu satışa sıcak baktığı kaydedildi.

SİVİL HAVACILIK’TAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Konunun medyada yer alması üzerine Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), dün bir yazılı açıklama yaparak taraflar arasındaki görüşmeleri doğruladı.

Açıklamada, “İlgili havayolunun genel müdürü hisse devri/hisse satışı konusunda mevzuat gereği genel müdürlüğümüze sözlü bilgi vermiştir.
Kendisine genel müdürümüz tarafından uçuş emniyeti konusundaki hassasiyet ve mevzuat hatırlatılmıştır. Ticari konularda farklı anlam yüklenebilecek bir beyanatta bulunulması söz konusu olmamıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

GEÇTİĞİMİZ YIL EL DEĞİŞTİRMİŞTİ

Onur Air, yaklaşık iki yıldır yaşadığı çalkantılı günlerle adından söz ettiriyor. Cankut Bagana tarafından uzun yıllar yönetilen Onur Air; geçtiğimiz yıl 250 milyon dolara Kudret Tuncel ile Dubai asıllı İngiliz işadamı Mehdi Shams’a satılmıştı. Mali olarak sıkıntılı bir dönemden geçtiği ifade edilen Onur Air’in turizm sektöründe 20-30 milyon dolarlık bir finansman açığı bulunduğu belirtiliyor.  Uzun süren bir satış dönemi ve ardından genel müdür krizi yaşayan şirketin son olarak Anadolujet ve Atlasjet havayollarında başarılı bir grafik çizen Sami Alan, geçen yılki satış işleminin hemen öncesinde CEO olarak Onur Air’e atanmıştı. Sadece 52 gün görevde kalan Sami Alan, ayrılık açıklamasında, “Bana verilen sözler tutulmadı” demişti.

Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı