AKİT MENÜ

Gündem

Cübbeli Ahmet Hoca koronavirüs tartışmalarına son noktayı koydu: Bu konu 1400 sene evvel bildirildi

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, koronavirüs salgını nedeniyle önerilen sosyal mesafeye ilişkin Peygamber Efendimizin 1400 yıl öncesindeki tavsiyesini gündeme taşıdı.

2020-04-05 17:03:58

This browser does not support the video element.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Peygamber Efendimizin salgın dönemlerindeki tavsiyesini sohbetine taşıdı.

Cübbeli Ahmet Hoca, salgın dönemlerinde Peygamber Efendimizin 'mızrak boyu' tavsiyesini önererek, "Aslandan kaçar gibi bulaşıcı hastalıklı olandan kaç. İlk dediler ki sosyal mesafe 1 metredir. Sonra dediler 1,80'den aşağı kurtarmaz. Eğer onlarla konuşacaksan aranızda  bir mızrak boyu bulunsun. 1200 sene önce yazılmış bu, tabi 1400 sene evvelde Hz. Muhammed (S.A.V)  buyurmuş. Yeni mi uyurduk bunu? Şu Hadisler incelense, hepsi var. Yani insan boyundan fazladır.Peygamber Efendimizin boyu da 1,78-1,80'dir. Yani ortalama, normal boydur. İnsanlar zaman geçtikçe kısaldı diyor Hadis-i Şerif. Adem Aleyhiselam çok uzundu mesala. 'Aranızda mızrak boyu bırakın' diyor. Mızrak boyu 1,80'den aşağı değildir. Peygamber Efendimizin boyu da ne çok kısaydı ne çok uzundu. Yani aynı dedikleri. Önce 1 metre dediler, şimdi 1,80 diyorlar. Bak Hadis'i Şerif onu o zaman söylemiş" dedi.

Yorumlara Git

Mutlu Akü 200 milyon dolara o ülkeye satıldı

Türkiye’yi sallayan iddia! “Torbacınızı belediyede işe aldığınız doğru mu Lal hanım?”

Birbirlerine girdiler: Mansur Yavaş'tan İmamoğlu medyasına isyan!

CHP yandaşı Ruşen'den Ekrem'e Atatürk ayarı

BP'nin Türkiye'den çekilmesi sonrası herkes bu soruyu soruyor: 7 kız kardeş kimdir?