AKİT MENÜ

Gündem

Işılak'tan 'Dombra çalıntı' iddialarına cevap

Uğur Işılak, eserin 500 yıllık olduğunu ve bestenin anonim olduğunu ve izinsiz kullanım iddialarını reddetti.

Uğur Işılak, AK Parti'nin seçim şarkısı Dombra'nın çalıntı olduğu iddialarına cevap verdi. Işılak, mahkemelik olan eserin 500 yıllık bir geçmişinin olduğunu, Kazakistanlı şarkıcı Sultanbekov'un sadece sözlerini yazdığını açıkladı.

AK Parti'nin ses getiren seçim şarkısı Dombra tartışmaları da beraberinde getirdi. Kazakistanlı şarkıcı Arslanbek Sultanbekov, şarkının kendisine ait olduğunu ve izinsiz kullanıldığını iddia etti.

Mahkemelik olan şarkıyla alakalı Uğur Işılak'tan iddialara yanıt geldi. Eserin 500 yıllık olduğunu ve bestenin Anonim olduğunu açıklayan Işılak, izinsiz kullanım iddialarını reddetti.

Dombra'nın Türk çalgısı olduğunu ve bin yıllık bir Türk enstrümanı olduğunu söyleyen Işılak, şarkıyı AK Parti için hazırlayıncaya kadar bunun bilinmediğini, en azından böyle bir hizmeti olduğu için mutlu olduğunu ifade etti.

KENDİ HIRSIZLIKLARINI ÖRTMEK İÇİN BU YOLA BAŞVURUYORLAR

Işılak, Bunca yıldır herkes tarafından kullanılan şarkı için AK Parti kullanınca ses çıkarmalarını ise şöyle açıkladı;

"Biz bunun anonim olduğunu biliyorduk. Bunca kullananlar olmasına rağmen ses çıkmadıysa zaten anonim olduğunu bu da teyit ediyordu. Peki bir anda ne oldu. Bir anda insanlar bağrına basınca, büyük bir teveccüh gösterince esere sahibi bir anda siyasi partiler oldu. Siyasi partiler Dombra'ya bir kutsiyet atfetmeye başladılar. Bu ayrıca Cengizhan marşı da değildir, Kürşat marşı da değildir.

Sahibine hürmet olsun diye eserin anonim olmasına inanmış olmamıza rağmen sahibine hürmet olsun diye Dombra ismini de eserde bıraktık. Özellikle Dombra'ya ve Dombra'yı yazan kişiye bir şekilde hürmet olsun diye, nezaket olsun diye Dombra ismini de bıraktık.

Hırsız adam böyle birşey yapar mı. Ayrıca onlarca yerde kullanılmış bir eserin hırsızlığı olur mu? Böyle bir şey olamaz. O yüzden hırsızlıkla itham edenler kendi hırsızlıklarını örtbas etmek için böyle bir yola başvuruyorlar. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır derler ya onun için herkes otursun oturduğu yerde yavuz hırsızlık yapmaya kalkmasın. Bunu hırsızlık olmadığını zaten bir eserin ismine Dombra diyerek ortaya koymuş olduk. "

BAŞBAKAN'I SEVİYORUM

Eseri inanarak yazdığını söyleyen Işılak, "Başbakanı seviyorum, tanıyorum, muhabbetleşiyorum ve bugün Türkiye'de milyonlarca insan Başbakan'a muhabbet besliyor. Aslında bu muhabbetin bir resmidir bu eser. Bu eserde bir kelimelik bir abartı olduğunu ben düşünmüyorum" dedi.

İSPATLANIRSA GEREĞİ YAPILIR

Işılak, iddiaları ortaya atan Kazakistanlı şarkıcı Aslanbek Sultanbekov'un bestenin kendisine ait olduğunu ispat etmesi halinde oturup konuşarak telifi ne ise anlaşılıp halledilebileceğini, bu kadar abartmanın gerekli olmadığını kaydetti.

Yorumlara Git

Mansur Yavaş-İmamoğlu kavgası CHP’de istifa getirdi!

Beşiktaş - Eyüpspor CANLI ANLATIM

CHP'de yeni kriz! Mansur Yavaş cephesinden İmamoğlu'na olay sözler: Siyasi kalpazan, proje çocuk

Fenerbahçe'den derbi açıklaması: İddialar gündemi altüst etti! Ali Koç soyunma odasına indi mi?

İtirafçının yeni sözleri bakanlığı harekete geçirdi! Narin Güran soruşturmasına özel ekip