AKİT MENÜ

Teknoloji

Ford'un yeni patenti!

Dünyaca ünlü otomotiv firması olan Ford, araçların tek tekerlerinin çıkartılabileceği ve unicycle olarak kullanılabileceği yeni bir patent aldı.

Otomotiv sektöründe bulunan dev firmalardan birisi olan Ford, ürettiği araçların bir kademe ileride olması için sıkı bir şekilde çalışan firmalar arasında yer alıyor. Ford'un yeni aldığı patente bakılırsa araçlarının önde olmasını isteyen firma, bu amacına neredeyse tüm ülkelerde yaşanan trafik sorununu çözerek ulaşmayı planlıyor.

Ford'un yeni aldığı patent, Patent Yogi adlı haber sitesi tarafından sızdırılarak paylaşıldı. Bu patent Ford tarafından üretilen araçların bir tekerinin ayrılmasını ve bu tekerin unicycle'a (tek tekerlekli araç) dönüşmesini kapsıyor. 15 Aralık tarihinde patenti alınmış olan bu yeni sistemin trafik sorunu yaşanan günlerde kullanılabileceği düşünülmüş. Bu gibi zamanlarda kullanılan unicycle, araç sahibine motosikletin rahatlığını sunuyor ve onu gitmek istediği yere kolaylıkla yetiştirebiliyor.

Unycicle'ın araçtan ayrılmasının ardından unycicle'da kullanılan tek tekerin boşluğu, aracın çalınmasını önleyen ve aynı zamanda unicycle'ı araçtan çıkartabilmeniz için aracı kaldıran bir sistem ile dolduruluyor. Bu ilginç ve yeni teknolojinin, aracından motor çıkması nedeniyle Batman'den örnek alınarak üretilmiş olduğu düşünülüyor.

 

(Webtekno)

Yorumlara Git

Bu magandalık son bulsun artık! Cehaletin faturası minik Nisa’ya çıktı

Akit’in haberi ses getirdi! 60 milyonun hesabı sorulacak

Türkiye’den 694 milyon tonluk dev keşif! Ankara, Çin ile beklenirken ABD ile anlaştı

Bu yılın en beğenilen 10 otomobili açıklandı! 100 kişiden 93'ü hayran kaldı

Şişli’de rezitans yangını başladı!