AKİT MENÜ

Ekonomi

Hedefteki iş adamları 23 gündür ifade veriyor

Türkiye’nin dev projelerini hedef alan 25 Aralık operasyonu kapsamında son 23 günde 30’dan fazla işadamı ve yöneticinin ifadesi alındı. İfadelerinin ardından serbest bırakılan işadamları Türkiye’nin dünya çapındaki dev projelerini inşa ediyor. Yargı ve emniyetteki paralel yapının, işadamları üzerinden hükümeti yıkmak istediği ifade ediliyor.

AK Parti hükümetinin yapımına başladığı dünya çapındaki dev projelerini hedef alan 25 Aralık operasyonunda ifade veren isimler alt alta sıralandığında, Türkiye’nin geleceğinin hedef alındığı görülüyor. Şimdiye kadar 25 Aralık soruşturması kapsamında ifade veren işadamları, Türkiye’yi dünyanın en büyük 10. ekonomisi yapma hedefiyle ortaya konulan 3. Havaalanı, 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattı, Kanal İstanbul, Hidroelektrik Santral projelerini üstlenen isimlerden oluşuyor.

4 SAVCI 23 GÜNDÜR İFADE ALIYOR

TMK 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği; 25 Aralık soruşturması kapsamında ilk ifade alma işlemlerine 31 Ocak’ta başladı.

TMK 10. maddesiyle görevli cumhuriyet savcıları İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve Murat Çağlak; bugüne kadar aralarında ünlü işadamlarının da bulunduğu toplam 37 kişinin ifadesini aldı.

25 Aralık operasyonuyla gözaltına alınmak istenen iş adamlarının sahibi olduğu şirketler, Gezi olayları sırasında ortaya çıkan Taksim Platformu’nun yayınladığı bildiriyle de durdurulmasını istediği 3. Havalimanı, 3. Köprü, HES’ler ve Kanal İstanbul gibi dev projelerin yapımını üstelenen firmaların sahip ve yöneticileri olması dikkat çekiyor.  

İçeri atılmak istenen İbrahim Çeçen’in firması İçtaş, 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolunun yapımını üstlenen firma. Bunun yanı sıra Ankara-İstanbul hızlı tren projesini de İbrahim Çeçen Holding tarafından gerçekleştiriliyor.

ÜÇÜNCÜ HAVAALANI YAPIMCILARI DA HEDEFTEYDİ

Dünyanın ikinci büyük Havalimanı projesi olan İstanbul 3. Havaalanı yapım işini üstlenen Ortak girişim grubunda yer alan Kalyon İnşaat’ın patronları Cemal Kalyoncu ve Ömer Faruk Kalyoncu son günlerde Sabah ve ATV’yi satın alarak gündeme geldi. Adını altyapı inşaatları ile duyuran Kalyon İnşaat’ın Taksim yayalaştırma projesi, Metrobüs ulaşım hattı, Mecidiyeköy katılımı Çağlayan Kavşağı Yol Yapımı, Bakırköy Adliyesi Binası, 3. havalimanı projesi ve Ataköy Atık Su Arıtma Tesisi gibi projelerde imzası bulunuyor.

Üçüncü Havalimanı’nı yapacak konsorsiyumda Kalyon İnşaat’ın yanısıra 25 Aralık operasyonuyla gözaltına alınmak istenen iş adamları Nihat Özdemir (Limak İnşaat) ve Cengiz Özdemir (Cengiz İnşaat) de var.

Tivnikli Türkiye’nin en büyük HES’ini kuracak

Listede ismi yer alan Eksim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli ise Çoruh Nehri üzerine ülkenin en büyük hidroelektrik yatırımlarından birisini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Limak İnşaat Yönetimi Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in ortağı Sezai Bacaksız da paralel yapının hedefe koyduğu bir başka isim.

Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı