AKİT MENÜ

Gündem

Erbakan Hoca dualarla anılıyor

27 Şubat 2011’de vefat eden Milli görüş lideri merhum Necmettin Erbakan vefatının 3. yıldönümünün yaklaştığı şu günlerde tüm yurtta ve İslam Alemi’nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor. Erbakan Vakfı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anma ve Anlama Gecesi düzenlendi.

YENİ AKİT / ANKARA - 27 Şubat 2011’de vefat eden Milli görüş lideri merhum Necmettin Erbakan vefatının 3. yıldönümünün yaklaştığı şu günlerde tüm yurtta ve İslam Alemi’nde çeşitli etkinliklerle anılıyor. Erbakan Vakfı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anma ve Anlama Gecesi düzenlendi. Önceki gün Ankara Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik Hacı Bayram Cami İmamı Ahmet Karalı’nın okuduğu Kur’an’ı Kerim ile başladı. Merhum Necmettin Erbakan’ın hayatını anlatan sinevizyon gösterisinin ardından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajları okundu.

TEKDAL: “TALEBELERİ ÜLKEYE HİZMET EDİYORLAR”

Gecede bir konuşma yapan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Ahmet Tekdal, mesajları okunan Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın, “Erbakan Hocanın yanında talebeleri olarak yetiştiğini ve bugün ülkeye en iyi şekilde hizmet ettiklerini” söyledi. Tekdal, Erbakan’ın, “Davam” kitabında yer alan, “Ben, bütün bunları Allah rızası için yaptım” ifadesinin, onun nasıl bir yapıda olduğunu açıkça ortaya koyduğunu belirterek, insanlığın hayrı için düşüncelerini ve görüşlerini Milli Görüş’te ifade eden merhum Erbakan’ı anlamanın aklı başında her insanın vazifesi olduğunu ifade etti.

GÖKÇEK: “SİYASETİ, EDEBİ, TEVAZUYU ONDAN ÖĞRENDİM”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de “Rahmetli hocamın bizim hayatımızda yeri bambaşka, ben şahsen rahmetliden çok şey öğrendim. Siyaseti, edebi, tevazuyu ondan öğrendim. O yüzden hocamıza karşı borcumuzu ödemek mümkün değil” dedi.

FATİH ERBAKAN: “HEPİMİZE DOĞRU YOLU GÖSTERDİ”

Erbakan Vakfı Başkanı Dr. Fatih Erbakan da “Milli Görüş’ün yegane lideri, merhum Erbakan hocamız ilmin en güzelini ve hidayetin en derinini kendi bünyesinde birleştirmeyi, bütünleştirmeyi başarmış bir kişiydi. Bu birleşmeden ortaya çok keskin bir feraset çıkmıştı. Bu ferasetten dolayı hepimize, İslam alemine doğru yolu gösterdi” diye konuştu.

YUSUF HABİBİ: “DİNDAR BİR BİLİM ADAMIYDI”

Gecenin onur konuğu olan Endonezya eski Cumhurbaşkanı Yusuf Habibi ise Erbakan ile gençlik yıllarında Almanya’da tanışmalarını ve uzun yıllar süren dostluklarını anlattı. Erbakan ile siyaset yaşamı boyunca yürüttükleri ortak projeler hakkında hatıralarını paylaşan Habibi, özellikle D8 projesinin hayata geçirilmesi için yaptıkları çalışmaları dile getirerek, “Dr. Erbakan, insanlara ve özellikle İslam ümmetine yardıma hazır, yetenekli, parlak, dindar bir bilim adamıydı.” dedi. Gecenin sonunda Fatih Erbakan tarafından tüm katılımcılara plaket verildi.

‘SANAYİCİ ERBAKAN’ UNUTULMADI

Erbakan’ın manevi kalkınma yolundaki çalışmalarının yanı sıra, Türkiye’nin kalkınması için özellikle sanayi gelişimi için yaptığı çalışmalarda unutulmadı. Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, aynı zamanda sanayi çalışmaları ile de Hakka yürüyüşünün 3. yılında anıldı. Saadet Partisi ve Anadolu Gençlik Derneği şubeleri Erbakan’ın değişik yönleriyle anlatıldığı birçok etkinliğe start verdi. AGD’nin düzenlediği resim sergilerinde Erbakan’ın TÜMOSAN, GEKONSAN, TAKSAN, DESİYAB, SÜMERBANK, TUSAŞ gibi sanayi işletmelerinin kurulması veya büyütülmesindeki gayretleri hatırlatıldı.

ERBAKAN VAKFI-HABİBİE CENTER İŞBİRLİĞİ

Erbakan Vakfı’nın düzenlediği anma etkinlikleri için Türkiye’de bulunan eski Endonezya Cumhurbaşkanı Yusuf Habibi’nin kurduğu, bilim, demokrasi ve insan hakları alanında çalışmalar yürüten Habibie Center ile eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan adına kurulan Erbakan Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Erbakan Vakfı merkezindeki programa, Erbakan’ı anma programı için Türkiye’de bulunan eski Endonezya Cumhurbaşkanı Habibi, Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan, Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi ile davetliler katıldı.

Yorumlara Git

Mansur Yavaş-İmamoğlu kavgası CHP’de istifa getirdi!

Beşiktaş - Eyüpspor CANLI ANLATIM

CHP'de yeni kriz! Mansur Yavaş cephesinden İmamoğlu'na olay sözler: Siyasi kalpazan, proje çocuk

Fenerbahçe'den derbi açıklaması: İddialar gündemi altüst etti! Ali Koç soyunma odasına indi mi?

İtirafçının yeni sözleri bakanlığı harekete geçirdi! Narin Güran soruşturmasına özel ekip