AKİT MENÜ

Gündem

30 Mart’ta manşeti millet atacak

Uluslararası odakların maşası haline gelen paralel yapıya milletin “dur” diyeceğini belirten Erdoğan; “Milli iradeyi teslim alma hevesleri inşallah 30 Mart ve sonrasında kursaklarda kalacaktır. 30 Mart’ta büyük Türkiye hedefine, birliğimize, kardeşliğimize bir kez daha sizler güç vereceksiniz. 30 Mart’ta son manşeti siz atacaksınız” diye konuştu.

HABER MERKEZİ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin seçim startını Sivas ve Yozgat mitingleri ile verdi. Sivas Kent Meydanı’nda yapılan ilk mitinge Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gürdal Akşit, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Sivas ve çevre illerin AK Parti milletvekilleri, AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Sami Aydın ve ilçe belediye başkan adayları katıldı. Erdoğan, mitingde yaptığı konuşmada, “İçeriden ya da dışarıdan Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenlere karşı göğsümüzü siper eder, onlara hiç tereddüt etmeden gereken cevabı veririz” dedi. Ne düşmana, ne içerideki haine asla eyvallah etmeyeceğini belirten Erdoğan; “Ülkemizin istiklalinden, hürriyetinden asla ve asla taviz vermeyeceğiz. Hiç kimse, her ne vasıtayla olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti’ni teslim alma; demokrasiyi, milli iradeyi teslim alma hevesine kapılmasın. Millet iradesine uzanan o çirkin, o kirli eller asla bu ülkede hedefine ulaşamayacaktır” şeklinde konuştu.

“KİMSE BU ÜLKEDE YENİ BİR DEVLET ANLAYIŞI İÇERİSİNE GİRMESİN”

Erdoğan; “30 Mart’ta büyük Türkiye hedefine, birliğimize, kardeşliğimize bir kez daha sizler güç vereceksiniz. Siz buradasınız ve buradan ‘Evet’ diyeceksiniz, ‘Mühür bizde, yetki bizde, kararı biz vereceğiz’ diyeceksiniz. 30 Mart’ta son manşeti siz atacaksınız. Sevgili yiğidolar, bu milli irade hırsızlarına, manşetle hükümet devirme heveslilerine, bu paralel yapıya, uluslararası odakların maşası haline gelen bu hain yapıya sizler ‘dur’ diyeceksiniz” diye konuştu.

“MARMARAY İLE 300 BİN KİŞİ BİR GÜNDE TAŞINDI”

Erdoğan, “Kimse bu ülkede yeni bir devlet anlayışı içerisine girmesin, bu anlayışın içerisine girenler karşılarında bizi bulurlar, bu milleti bulurlar. 95 yıl önce Sivas’ta söylediğimizi 95 yıl sonra bugün Sivas’ta bir kez daha tekrar ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de bir kesimin her iyiliğe muhalefet ettiğini belirten Erdoğan, “Marmaray’ı iyi ki denizin altından yaptık. Bunlar ona da karşı çıkarlardı, onlar görmeden, bilmeden biz Marmaray’ı bitirdik. Bak şimdi ne oldu? Geçen gün, İstanbul 2 gün ardı ardına sis, acayip sis. Vapurlar çalışmıyor, köprüde sıkıntı... Ne oldu? Marmaray, devreye girdi. Bu defa Marmaray ile 300 bin kişi günde taşındı. Mesele bu” şeklinde konuştu.

“FÜZELERİMİZİ YAPMAYA BAŞLIYORUZ”

“İstanbul Boğazı’na bir köprü hayalini Sivaslı Nuri Demirağ kurmuş, planlarını, projelerini de maşallah hazırlamıştı ama o zamanki CHP zihniyeti, aynen bugün olduğu gibi o zaman da Nuri Demirağ’ın planlarını, projelerini, hedeflerini yok etmiş, önünü kesmişti” diyen Erdoğan; “Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne başladık, bunlar hoplamaya başladı. ‘Yapamazsınız, edemezsiniz, şudur, budur...’ Yapacağız be, isteseniz de yapacağız, istemeseniz de” dedi.

Uçak ve savunma sanayilerini çok hızlı şekilde büyüttüklerini belirten Erdoğan, Milgem Projesi kapsamında 2 savaş gemisinin tamamlanarak denizlere yollandığını söyledi. Türkiye’nin dünyada kendi savaş gemilerini inşa edebilen 10 ülkeden birisi olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: “Askeri kara araçlarımızın önemli bölümünü artık Türkiye’de kendimiz üretiyoruz. Uçaklarımızın modernizasyonunu artık kendimiz yapıyor, hatta başka ülkelere de hizmet veriyoruz. Bu arada yeni bir adım daha attık. ATAK helikopter üretmeye başladık. Ne demek biliyor musunuz? Yani savaş helikopterlerimizi biz üretiyoruz. İtalyanlarla ortak başladık, Türkiye’de üretimini yapıyoruz. Füzelerimizi yapmaya başlıyoruz. Şu anda kısa mesafeli yapıyoruz, inşallah uzun mesafelileri de yapmaya başlayacağız.”

“CHP VE MHP’NİN GÜNDEMİNDE İFTİRA VAR”

“Bir ülkede bir başbakanın eşiyle konuşması, çocuğuyla konuşması dinlenir mi? Bu nasıl bir insanlık?” diye soran Erdoğan, bunun ne hukukta, ne insanlıkta, ne de vicdanda yeri olmadığını söyledi. “Bizim gündemimizde inşa ettiğimiz milli savaş gemilerimiz var, uydular var, uçaklar var. Bizim gündemimizde eğitim var. Bizim gündemimizde FATİH Projesi var. Bizim gündemimizde etkileşimli tahtalar var, tablet bilgisayarlar var. Bizim gündemimizde küresel ölçekli projeler, Marmaray, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı, Kanal İstanbul, hızlı tren hatları var” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; “CHP’nin gündeminde ne var? MHP’nin gündeminde ne var? Söyleyeyim, onların gündemlerinde sadece yıkım var, engelleme var, yavaşlatma var. Onların gündeminde sadece dedikodu var, iftira var, itham var. Onlar paralel örgütün önlerine attığı kırıntılarla idare ediyorlar, telefon dinlemeleriyle idare ediyorlar” diye konuştu.

Ülkede 79 senede milli gelirde 230 milyar dolara çıkıldığını, 10 senede ise AK Parti Hükümeti’nin milli geliri 800 milyar dolara çıkardığını, 79 senede 6 bin kilometre bölünmüş yol yapıldığını, 10-11 senede ise 17 bin kilometre bölünmüş yol yapıldığını hatırlatan Erdoğan; “Yolsuzlukların olduğu bir ülkede siz bunları yapabilir misiniz?” diye sordu.

“BU PARALEL YAPININ YAPMADIĞI YOK”

“Sivas’tan soruyorum, 1 yıldır kahramanlar diyarı, şehitler diyarı Sivas’a ay yıldızlı tabutlarda yeni şehitler geliyor mu? Sivas’ta ocaklara terör nedeniyle ateş düşüyor mu? Sivas’ta anneler babalar ağlıyor mu? İşte bundan çok ciddi rahatsızlar. Çünkü bunlar kandan beslenen vampirler” diyen Erdoğan; “Biz internete karşı değiliz, internetteki ahlaki olmayan yayınlara karşıyız. Bizim yaptığımız bu. Biz sansür getirmedik, çocuklarımızın, gençlerimizin zehirlenmesine, özellikle de siyasetin üzerinden dizayn edilmesine tedbir getirdik. Aslında biz bu yasayla işte bunları koruma altına alalım istedik. Çünkü onlara şantaj yapılıyor, onları tehdit ediyorlar. Hele hele bu paralel yapı. Bu paralel yapının yapmadığı yok ki” dedi. Paralel yapının iş adamlarına, akademisyenlere, emniyetteki güvenlik güçlerine de şantaj yapabileceğini ifade eden Erdoğan; “Aklınıza ne gelirse, bunlar siyasetçilere şantaj yaparlar. Hepsine şantaj yaptılar, yapıyorlar. Şimdi ellerinden gelse bana da yapacaklar. Onun için böceği yerleştirdiler ama bir şey bulamadılar. Niye? Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz” diye konuştu.

“BENİM KIZLARIMI DA İMAM-HATİP KAPISINDAN GERİ ÇEVİRDİLER”

“Benim başı açık, başı örtülü kızlarımın farkı yok ki. Hepsi birbirinin arkadaşı, hepsi birbirinin kardeşi. Bu ayrılık niye, niçin yıllarca bu zulmü yaptılar, neden? Hani özgürlükçüydü bunlar? Nasıl özgürlükçü, neresi özgürlükçü bunların? Bu CHP mi özgürlükçü? Ama şimdi ne oldu biliyor musunuz? Bir tane başörtülü kardeşimizi belediye başkan adayı yaptı. Hamdolsun bak bugünleri de gördük. Mesele yolu açmak. Biz yoldaki bütün o engelleri aşa aşa yürüyoruz. Bunlar istismar da olsa bunu yapsınlar. Onun da faydası var” diyen Erdoğan sözlerinin devamında şunları söyledi: “Benim kızlarımı da imam hatip okullarının kapısından geri çevirdiler, almadılar içeri. Okulu bitirdiler, üniversiteye almadılar. Ne dediler, ‘Başınızı açacaksınız.’ Başlarını açmadıkları için Türkiye’de okuyamadılar. Öz yurdunda garipsin, öz yurdunda parya, bunu yaşadık.”

Yozgat’ta paralel yapıya yüklendi

Başbakan Erdoğan Sivas mitinginin ardından Yozgat’a geçerek orada da bir miting gerçekleştirdi. Erdoğan Yozgat mitinginde ise dershaneleri kapatacaklarını yineleyerek; “Dershaneleri kaldırıyoruz. Devletin okullar var mı, var. Öyleyse dershane niye? Bizim vatandaşlarımızı hep bir meta olarak gördüler, sürekli söğüşlediler. Orada çünkü büyük rant vardı, yılda 1 milyar dolar. Bu rant kaybedilir mi? Tabii bundan dolayı adımlar atıldı” dedi. Erdoğan, Cemaat’in yayın organı Samanyolu TV’de Peygamber Efendimiz’e yönelik hakareti yine gündeme getirerek; “Hazreti Peygamber’i, Miraç’tan indirip, kamyonete bindirecek kadar ahlaksızca, edepsizce senaryolar yazılıyor. İşte, CHP ve MHP böyle bir örgütün arkasına takılıyor, böyle bir örgütün oyuncağı haline geliyor” şeklinde konuştu. Erdoğan bugün ise Afyonkarahisar ve Kütahya’da vatandaşlara seslenecek.

“GECE ÖĞRENCİLERİ KALDIRIP BEDDUA ETTİRİYORLAR”

Başbakan Erdoğan ayrıca; “17 Aralık’ta paralel yapı çıktı. Burada da rant var. Bir Müslüman bir Müslümana beddua eder mi? Şimdi bu paralelciler, AK Parti’yi yıkmak için, ‘AK Parti’nin karşısında güçlü kim varsa ona oy verin’ diyorlar. Yozgat’ta bunların yurtlarında kalan gençler, ‘Gece bizi kaldırıp size beddua ettiriyorlar’ diyor. Bu nasıl bir yaklaşımdır” dedi.

Yorumlara Git

Mansur Yavaş-İmamoğlu kavgası CHP’de istifa getirdi!

Beşiktaş - Eyüpspor CANLI ANLATIM

CHP'de yeni kriz! Mansur Yavaş cephesinden İmamoğlu'na olay sözler: Siyasi kalpazan, proje çocuk

Fenerbahçe'den derbi açıklaması: İddialar gündemi altüst etti! Ali Koç soyunma odasına indi mi?

İtirafçının yeni sözleri bakanlığı harekete geçirdi! Narin Güran soruşturmasına özel ekip