AKİT MENÜ

Teknoloji

Eko-Kapsül evler böyle olacak!

Dünyada talep edilen enerjinin hızlı bir şekilde artmasına paralel olarak mevcut enerji kaynaklarının çok kısa bir süre içerisinde tükenecek olduğu gerçeği, tüm dünyanın enerji üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesini kaçınılmaz hale getiriyor.

2015-12-31 11:29:10

Bratislavalı Nice Mimarlık Şirketi’nin geliştirdiği 8 metrekarelik ekolojik kapsül evler rüzgar ve güneş enerjisini kullanarak, size bağımsız bir yaşam alanı sunuyor. Bağımsız araştırma istasyonu, acil durum konaklama noktası ve insani yardım birimi olarak da kullanması planlanan evlerin 3 metrekarelik yaşam alanı içerisinde; yatak, mutfak, banyo ve masa yer alıyor. Rüzgâr türbini ve güneş paneli bulunan ve yağmur sularını tanklarda depoyalayabilen kapsüller, 9,744 watt saatlik batarya sağlayabiliyor.

Geçtiğimiz günlerde ön siparişleri alınmaya başlanan kapsül evlerin satışı 50 adetle sınırı tutuldu. Siparişlerin şimdilik sadece Avrupa Birliği ülkeleri, Amerika, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda ile sınırlayan şirket, evleri 79.000 Euro’dan satışa sunuyor. Ön sipariş sonrası 2016’da üretimine başlanacağı belirtilen evlerin, 2017’nin başlarında teslim edilmesi bekleniyor.(BTnet)

Yorumlara Git

Akit’in haberi ses getirdi! 60 milyonun hesabı sorulacak

Bu yılın en beğenilen 10 otomobili açıklandı! 100 kişiden 93'ü hayran kaldı

Şişli’de rezitans yangını başladı!

Yeni liste paylaşıldı! Tarım Kredi'de indirim fırtınası

İsrail'e darbe üstüne darbe! Çok sayıda roket fırlatıldı