AKİT MENÜ

Ekonomi

"Türkiye’deki temeller oldukça güçlü"

Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası Başkanı Chris­ Gaunt, "Bence İngiliz şirketlerinin ortak fikri orta ve uzun vadede Türkiye'nin büyümeye devam edeceği yönünde." dedi.

İSTANBUL - Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası (BCCT) Başkanı Chris Gaunt, Türkiye'deki dinamiklerin ve temellerin oldukça güçlü ve dirençli olduğunu belirterek, "Bence İngiliz şirketlerinin ortak fikri orta ve uzun vadede Türkiye'nin büyümeye devam edeceği yönünde" dedi.
İngiltere'nin Türkiye'ye 2013 yılında net doğrudan uluslararası yatırım girişinde 2 bin 635 şirketle ikinci sırada yer almasına ilişkin değerlendirme yapan Gaunt, Türk ekonomisinin son yıllarda çok başarılı ve etkileyici bir şekilde büyüdüğünü söyledi.

Gaunt, Türk işadamlarının Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde nasıl iş yapılacağını iyi bildiklerini vurgulayarak, "Böylece İngiliz şirketleri, Türk şirketleri ortaklığıyla buradaki pazarlara da rahatlıkla ulaşabiliyor" diye konuştu.

Orta ve uzun vadede Türkiye'den gelişmekte olan ülkelere özellikle Orta Asya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu bölgelerine çok daha fazla yatırım fırsatının olduğuna dikkati çeken Gaunt, bu yüzden Türkiye'nin bu noktada hâlâ önemli bir rol oynadığının altını çizdi. Gaunt, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artırılması noktasında birçok ilgi çekici alan bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türk şirketlerinin İngiltere'ye yatırımları iyi durumda. İngiltere'den Türkiye'ye yatırımlar da artmaya devam ediyor. Türkiye'nin hâlâ çok fazla büyüme potansiyeli olduğunu görüyoruz.”

Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı