AKİT MENÜ

Gündem

Uzmanlardan koronavirüs için 2. dalga uyarısı!

Çin başta olmak üzere bazı ülkelerde virüs gerilemeye başlarken, uzmanlardan yeni bir uyarı geldi. Uzmanlar, normalleşme yönünde atılacak adımlar için planlamalara dikkat çekerken, bazı ülkelerin ikinci dalga korona virüs salgınına yakalanacağı ifade edildi.

Çin'in Wuhan kentinde başlayan koronavirüs salgını neredeyse tüm ülkelere yayıldı. Vaka sayısı 2 milyona doğru hızla yaklaşırken ölü sayısı da 120 binin üzerine çıktı. Başta Çin olmak üzere bazı ülkeler virüs önlemlerini azaltmaya başladı.

"Eğer yasakları esnetirlerse..."

Uzmanlardan ise ülkelere kritik uyarı geldi. Hong Kong Üniversitesi'nde görev yapan epidemiyolog Cowling koronavirüste ikinci dalga uyarısına atıfta bulunarak, "Zamanlamanın oldukça zorlayıcı olduğunu düşünüyorum. Hiçbir ülke erkenden kuralları kaldırmak istemeyecektir eğer yasakları esnetirlerse salgının yeniden vurduğu ilk ülke olabilirler" dedi. 

Tedbirlerden tamamen vazgeçilmemeli

Ben Cowling'e göre Haziran ya da Temmuz ayına kadar tedbirlerden tamamen vazgeçilmemeli ve sosyal mesafe kuralına dikkat edilmeli. 

Yorumlara Git

1+0 evlerde gayrimeşru ilişkiler yaşanıyor! Bu evler yasaklansın

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası