AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Kutadgu Bilig Dergisi’nin yeni sayısı çıktı!

Altı ayda bir yayımlanan felsefe-bilim araştırmaları dergisi Kutadgu Bilig’in 28. Sayı çıktı. Derginin bu sayısında varlık, bilgi, ahlak ve metafizik araştırmalarına yer verildi

İçeriği hayli yoğun olan dergide metafizik araştırmaları dışında tarih ve kitap tahlilleri de var. Dergide bulunan yazılar şunlar:

Özgüç Güven “Analitik Felsefenin Tanımlayıcı Özellikleri Üstüne”, Şenol Korkut, “Fârâbî’de Dil ve Düşüncenin Gelişim Aşamaları”, Ümit Öztürk– Seda Özsoy “Batı Felsefesinden Yapılan Çevirilerde Türkçenin İmkânları: Kant’ın Teorik Sistemi Üzerinden Bir Araştırma”, Hümeyra Özturan “Fârâbî’nin Kayıp Nikomakhos Ahlâkı Şerhi’nden Kalan Parçalar: Tercüme ve Tahlil”, Bengü Cennet “Mutlu Yaşama Kılavuzu: De Vita Beata”, Franz Brentano “Etkin Akıl: İlk Yorumlara Dair Bir İnceleme”, Abuzer Dişkaya “İlm-i Huzuri ve Epistemolojik Değeri”, Abdurrahman Aliy “Türk Düşüncesi’nde Batı Felsefesi’nin Alımlanışına Bir Örnek: Hasan Cemil Çambel’in “Fichte ve Fichte’nin Hitâpları” Çalışması”, Can Karaböcek “Machiavelli’nin Siyaset Düşüncesinde Astrolojik Perspektif”, M. Ertan Kardeş “Bourdieu’nün Epistemolojik İtirazı”,Yasin Meral “Müteferrika Öncesi Avrupalı Seyyahların Hatıratında Osmanlı’da Yahudi Matbaaları ve Arapça Kitap Basım Yasağı”,Pelin Atayman Erçelik “Seneca’nın Mektuplarında Politik Yaşama İlişkin İtiraflar”, Iris Radisch “O [Heidegger], Sevgi Dolu Bir Babaydı.” Hermann Heidegger ile Sohbet”, Şule Taşkıran Çankaya “Kimya Tarihinde Bir Kırılma Noktası: Robert Boyle ile Dönüşen “Deney” Kavramı”, Can Karaböcek “Schmitt’le Birlikte Schmitt’e Karşı”, Hande Tetik “Etik Nedir?”

Yorumlara Git

Tarihi gerçeği çarpıttılar! Türklerin sembol ismini Rum yaptılar

Diyarbakır’ın değerlerine saygısızlık! DEM’den skandal şehit Gaffar Okkan kararı

İstifa etmişti! New York'ta Erdoğan'ı bakın kim karşıladı!

Bursa'da eğitim uçağı düştü!

Yunanlar duyurdu: ABD'den Türkiye'ye S-400 teklifi!