AKİT MENÜ

Sağlık

Lahmacunda bir devir sona erdi

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), tüketicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine lahmacunda et oranını yüzde 25'den yüzde 35'e çıkarttı. Bu sayede lahmacundaki protein oranı yüzde 4'ten 6'ya yükselecek. Standart dışı lahmacun üretenlere ise para cezası kesileceği açıklandı.

Güncelleme Tarihi:

Lahmacun için 1 Ocak 2016'da için yeni dönem başladı. Kara fırında odun ateşinde pişen, ismini ve kokusunu duyunca asla vazgeçilemeyen lahmacunda kırmızı et oranı yüzde 25'den yüzde 35'e çıkıyor. Normal standartlarda 3 ila 5 liradan satılan lahmacunun, et oranının denetlemesi yapılacak. Standarda uymayan işletmeler için 14 bin 700 lira para cezası uygulanacak.

Lahmacun işletmecisi Cevat Işık, lahmacunda et oranının yüzde 25'ten yüzde 35'e çıkmasının doğru olduğunu ve ceza uygulamasının yerinde olduğunu belirterek, "Herkes mesleğinin hakkını vermesi gerekiyor. Biz işletme olarak bu duruma seviniyoruz. Denetimleri Tarım İl Müdürlükleri yapacaktır büyük ihtimal" dedi.

Yorumlara Git

Tanık da, gizlisi de yok; işte resmi evrakla suçlama

Ekonomist İslam Memiş'ten tüyleri diken diken eden uyarı: "Bir litre su, bir çeyrek altın fiyatına yükselecek!"

MHP'li Serkan Toper’den sert çıkış: "Bu iğrenç iftiralarla hukuk önünde hesaplaşacağız"

Kanlı Noel: Türk çocukları hunharca öldürüldü! Bu fotoğrafı unutmadık

Özgür Özel’in Edirne mitinginde tansiyon yükseldi! Kendi seçmeninden şok tepki: "Türkiye’yi küçük düşürme"