AKİT MENÜ

Teknoloji

Kuzey Kore hidrojen bombasını patlattı!

Kuzey Kore’nin Türkiye saati ile sabaha karşı 04:00’d denediği hidrojen bombası denemesi, 5.1 şiddetinde yapay bir depremin oluşmasına sebep oldu.

2016-01-06 15:52:38

Yaklaşık 10 yıldır bu alanda bomba denemeleri yapan Kuzey Kore, 4. denemesini bu sabah saat 04:00 civarında gerçekleştirdi. Kuzey Kore’nin bu hamlesine diplomatik olarak yapılan eleştirileri bir kenara bırakın, olay yapay bir depremin oluşmasına kadar varmış.

Kuzey Kore’nin çevre ülkelerinde yer alan deprem araştırma merkezlerindeki veriler, oluşan depremin nükleer bomba denemesinden kaynaklandığını ortaya çıkardı. Japonya, depremin merkezinin şehir merkezinden uzak bir alanda fakat çok güçlü olduğunu belirtirken, ABD depremin merkez üssünün Punggye-ri’deki nükleer tesisin oldukça yakınında olduğunu açıkladı.

Kuzey Kore, en son 2013 yılında yaptığı nükleer bomba denemesini şehir merkezinin 40 kilometre uzağında gerçekleştirmişti.

İlk hidrojen bombasının 6 Ocak 2016 tarihinde başarıyla gerçekleştirildiğini belirten Kuzey Kore’nin bu denemesi, dolayısıyla resmiyet kazanmış oldu. Denemelerin yapılmasına sebep olarak ise Kuzey Kore’nin rakip ülkelere askeri ve silah gücünü göstermek amacıyla gözdağı niteliğinin taşıması gösteriliyor.

Daha önce de 3 deneme gerçekleştiren Kuzey Kore, sırasıyla 4.3, 4.7 ve 5.1 şiddetlerinde yapay depremler oluşturmuştu.(webtekno)

Yorumlara Git

Katil İsrail son dakikayla duyurdu! Lübnan’da binlercesi imha edildi

New York Belediyesinde Filistin için oturma eylemi! İsrail operasyonlarına devam ediyor...

Güney Kore ve Çekya, nükleer enerji alanında işbirliği yapacak! Dünyaya böyle servis ettiler

Kardeş ülke Azerbaycan'da Anayasa Mahkemesi seçim sonuçlarını onayladı

"Kur’an’dan da uzaklaştıracaksınız milleti" diyen Fatih Tezcan çılgına döndü: Böyle denyoluk görmedim