AKİT MENÜ

Dünya

Rus askerlerine görülmemiş tehdit: Silahlarınızı bırakıp çekilin yoksa hepinizi öldüreceğiz

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti güçleri, ülke için kritik bir nokta alan Terhune'de harekete geçti. Bölgede Hafter için savaşan paralı Rus askerlerine çağrı yapılarak, "Size verilen paranın tadını çıkarmak istiyorsanız, geri çekilin. Silah bırakmayan herkesi öldüreceğiz" uyarısı yapıldı.

Trablus hattındaki Hafter güçlerine kapsamlı askeri harekat başlatan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti güçleri, stratejik bölge olan Terhune'ye kapsamlı bir operasyon başlattı. Bölgede Hafter saflarında savaşan askerler için havadan Arapça ve Rusça broşür dağıtıldı. Rusça broşürlerdeki "Size verilen paranın tadını çıkarmak istiyorsanız, geri çekilin. Silah bırakmayan herkesi öldüreceğiz" uyarısı dikkati çekti.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçler, Halife Hafter milislerinin başkent Trablus'a saldırılarındaki harekat ve ikmal merkezi olarak kulllandığı Terhune'ye harekat başlattı.

Harekat planında Terhune kentinin, kuzey, doğu, batı ve güneybatısındaki 7 önemli cephe üzerinden kuşatılması, güneyinde ise Hafter ve Kaniyat milislerinin Beni Velid kentine kaçması için açık bırakılmasına odaklanıyor.

Şehir merkezinde bulunan Hafter cephesindeki güçlere havadan Arapça ve Rusça broşürler dağıtılarak son uyarılar yapıldı.

Bölgede Hafter için savaşan Wagner askerlerinin olduğu bilinirken, Rusça broşürlerde "Size verilen paranın tadını çıkarmak istiyorsanız, geri çekilin. Silah bırakmayan herkesi öldüreceğiz" uyarısı yer aldı.

Yorumlara Git

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun