AKİT MENÜ

Teknoloji

Pilotsuz uçabilen helikopter üretildi!

CES 2016'ya katılan Ehang, pilotu olmadan uçabilen helikopter konseptini tanıttı.

CES 2016 tüm hızıyla devam ediyor ve bu etkinlik sayesinde daha şimdiden birbirinden güzel ve gelişmiş teknolojileri tanıyabilmiş olduk. Bugün, Ehang tarafından tüm etkinliğe damgasını vurabilecek kadar çok konuşulacak bir cihaz tanıtıldı. Ehang temsilcileri dünyanın ilk pilotsuz uçabilen helikopter konseptini ürettiklerini duyurdu. Yaptığı drone'lar ile tanınan firma, drone üretiminden sahip olduğu tecrübeyi büyük bir drone olarak düşünebileceğimiz helikopterinde de kullanmış ve bu helikoptere, drone'ların otomatik bir şekilde ilerleyebilme özelliğini bahşetmiş.

"184" ismindeki bu yeni ve türünün tek örneği helikopter, yaklaşık olarak 200 kilo ağırlığa sahip. Sadece tek kişilik uçuşlar için üretilmiş olan (ve zaten ağırlığından dolayı da daha fazlasını kaldıramazdı) helikopterin fiyatının 300.000 - 400.000 dolar arasında olması bekleniyor. Şimdilik 184 tam olarak üretilebilmiş değil, Ehang'ın elinde üretimi gerçekleştirilmiş bir helikopter ve bu konsepti gerçekleştirebileceğine kanıt olabilecek birçok çalışma var, ancak bu sadece bir konsept. Bu nedenle fiyat konusunda değişikliğe gidilebilir.

Ehang'ın sürücüsüz helikopteri olan 184, sadece elektrik ile çalışıyor. Bir helikoptere göre hafif sayılabilecek olan 184'ün havada kalmasını, 8 adet 142 beygir / 106 kW gücündeki motorlar mümkün kılıyor. Bu 8 motorun her biri, 184'ün tek bir pervanesini kontrol ediyor (pervanelerin bulunduğu konumlarda hem üstte, hem de altta pervane var). Elektrikle çalışmasından dolayı Ehang'ın hızlı şarj teknolojisini de kullanmaktan es geçmediği 184, 14.4 kWh batarya kapasitesini 4 saat içerisinde dolduruyor. Fakat dilerseniz hızlı şarj sayesinde bu süre 2 saate kadar indirilebiliyor. Uçuş süresi konusunda beni pek etkilemeyi başaramamış olan 184, içersinde bulunan bir yolcusuyla birlikte deniz seviyesinde 23 dakika uçabiliyor. 184'üm maksimum ağırlık taşıma kapasitesi 120 kilo (helikopterin 200 kilo olduğunu düşünürsek bu gayet normal) ve en yüksek hız seviyesi saatte 100 km. Aynı zamanda iyi bir maksimum irtifa seviyesine de sahip olan helikopter, 3500 metreye kadar yükselebiliyor.

184'e binen kişiler helikopteri çok kolay bir şekilde yönlendirebiliyorlar. Sadece helikopterin 12 inch boyutundaki dokunmatik ekranından gidecekleri konumu seçmeleri ve "Kalkış" butonuna basmaları yeterli. Bu işlemin ardından uçuş rotası hafızasında kayıtlı olan pilotsuz helikopter, kalkış yapacak ve sizi istediğiniz konuma en hızlı şekilde ulaştırmaya çalışacak. Pilotsuz helikopter üretebilmek için birkaç senedir çalışmalar yürüttüklerini belirten Ehang CEO'su Huazhi Hu, iki pilot arkadaşını bir uçak kazasında kaybettikten sonra bu konsept üzerinde çalışmaya başladıklarından bahsetti.

4G internet bağlantısı, cihaz şarj etme noktaları, kliması ve eşya taşıma bölümü bulunan 184'ün kalabalık şehirlerde bir çeşit taksi olarak kullanılabileceğinden bahsediliyor. Pilotsuz helikopter konseptinin tanıtımı yapılmasına rağmen onu ne zaman şehirlerde kullanabileceğimizden bahsedilmedi. İlerleyen günlerde bu durumun netlik kazanmasını bekleyeceğiz.(webtekno)

Yorumlara Git

Türkiye bu olayı konuşuyor! Seçil Erzan'dan Fatih Terim itirafı!

Dünya böyle tehdit görmedi! 5 milyon İsrailliye ''Sevdiklerinize veda edin'' mesajı yolladılar

Fenerbahçe - Galatasaray maçı | CANLI ANLATIM

YRP’den istifa eden Gülpınar’dan Erbakan’ı kızdıracak şok sözler!

Katil İsrail son dakikayla duyurdu! Lübnan’da binlercesi imha edildi