AKİT MENÜ

Gündem

Su sıkıntısı yaşanmayacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, İstanbul’da metrekareye dünden bu yana 25 kilogram yağış düştüğünü belirterek, “25 kilogram, en azından belli seviyede su ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olur. Ama bu ne kadar olur? Bir ay, iki ay değil, İstanbul’un bir hafta ile 10 gün kadar su ihtiyacını karşılar” dedi.

İSTANBUL - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, İstanbul’da metrekareye dünden bu yana 25 kilogram yağış düştüğünü belirterek, “25 kilogram, en azından belli seviyede su ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olur. Ama bu ne kadar olur? Bir ay, iki ay değil, İstanbul’un bir hafta ile 10 gün kadar su ihtiyacını karşılar” dedi.

Kınacı, İstanbul’un Anadolu yakasında su konusunda sıkıntı olmadığını vurgulayarak, şu bilgileri verdi: “Şu anda Melen’den su getiriliyor. Melen’den bir hat daha yapılıyor. Bu çalışma, en geç haziran ayında tamamlanmış olacak. Bu nedenle Anadolu yakasında bir problem yok. Anadolu yakasından, Boğaz’ın altından boruyla Avrupa yakasına su veriliyor. Avrupa yakasında Kağıthane’deki arıtma tesisine kadar su geliyor. Bu nedenle Kağıthane Arıtma Tesisi’nin beslediği alana kadar olan kısımda da bir problem yok. Ancak daha batıda olan bölgelerde bir sıkıntı olması ihtimaline karşı, Avrupa yakasında yeni kuyular açılması planlandı. Bu çalışmalar da mart ayı içinde başlayacak.”

Kuraklığın 3 yıl yaşanması durumunda dikkatli olmak gerektiğini ifade eden Kınacı, susuz kalınmayacağını ancak su tasarrufunun gerekebileceğini söyledi. Kınacı, “Susuz kalma olmaz. Bir tek Yalova’da sıkıntı var. Yalova’daki sıkıntıyı da Kocaeli Sapanca Gölü’nden alınacak suyla karşılanması ve ilave kuyularla Yalova’nın beslenmesi hedefleniyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

Mansur Yavaş-İmamoğlu kavgası CHP’de istifa getirdi!

Beşiktaş - Eyüpspor CANLI ANLATIM

CHP'de yeni kriz! Mansur Yavaş cephesinden İmamoğlu'na olay sözler: Siyasi kalpazan, proje çocuk

Fenerbahçe'den derbi açıklaması: İddialar gündemi altüst etti! Ali Koç soyunma odasına indi mi?

İtirafçının yeni sözleri bakanlığı harekete geçirdi! Narin Güran soruşturmasına özel ekip