AKİT MENÜ

Teknoloji

Apple, otomobil üretecek mi?

Apple’ın otomobil üreteceği ile ilgili iddialar bir süre önce rafa kaldırılmıştı. Yaşanan yeni bir gelişme, bu iddiaları tazelemeye başladı.

2016-01-08 22:18:58

Apple’ın otomobil üretme ile ilgili çalışmaları bir süre konuşulmaya devam etti ve ardından kesintiye uğradı. Yaşanan yeni gelişme ise bu iddiaları tekrar tetikleyebilir nitelikte.

Yeni bir rapora göre Apple, “Apple.car”, “Apple.cars” ve “Apple.auto” alan adları için dava açtı. Edinilen bilgilere göre Apple, 2015 Aralık ayında bununla ilgili alan adlarını satın almaya başlamış.

Ancak bu noktada iddialar ne olursa olsun kimse tam olarak gerçeği tahmin edemiyor. Çünkü Apple’ın var olan CarPlay araç içi sistemine yönelik olarak bu alan adlarını almış olabileceği düşünülüyor.

Sitelerden birini ziyaret ettiğinizde de sunucuya ulaşılamıyor hatası alıyorsunuz. Apple, bu siteler için hazırlık yapıyor olabilir. Fakat her ne olursa olsun Apple’ın gelecekte otomobil üretimi yapmak için çalışmalar yaptığına inanılıyor. Bunu, daha önce şirkete otomobil ile ilgili uzmanların katılmasından anlayabiliriz.(shiftdelete)

Yorumlara Git

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!

Türkiye'nin savunma devi Altay için çalışmalar hız kazandı: 200 firma çalışıyor

Joe Biden ile Japonya Başbakanı Kişida 'Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik' vurgusu

Dünya ASELSAN'ın peşine düştü! 44 milyon dolarlık dev anlaşma Türkiye'ye duyuruldu