AKİT MENÜ

Gündem

Selam Terör Örgütü 28 Şubatçıların uydurması

Dinleme talimatını veren savcı olduğu iddia edilen Savcı Adnan Çimen’e hukukçulardan tepki yağıyor.

2014-02-27 09:04:28

KENAN KIRAN / İSTANBUL - Paralel yapılanmanın 7 bin kişinin dinlenmesini yapabilmek için uydurduğu “Selam Terör Örgütü”nün 28 Şubatçılar tarafından oluşturulan sözde kurulan örgütlerden olduğu bildirildi. Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen’in; 2011/762 sayılı “Selam Terör Örgütü” soruşturması kapsamında; 28 Şubat sürecinde yayın yapan Selam Gazetesi İmtiyaz sahibi Hasan Kılıç, Selam Gazetesi Yazı işleri Müdürü Mehmet Ali Tekin, Selam Gazetesi Dış Haberler Müdürü Sefer Turan, Selam Gazetesi Dağıtım Müdürü Abdulhamit Çelik ile Umut operasyonun ardından Selam Gazetesi’nin İmtiyaz sahibi olan Erhan Güngör ile Selam Gazetesi Muhasebe Müdürü Ersan Güngör’ü dinlemesi ve söz konusu soruşturma bahane edilerek 7 bin kişinin dinlenmesi, gözleri Umut davasına çevirdi.

“ŞEREFLİ SAVCILAR, ELİNDE SOMUT KANIT OLMADAN SORUŞTURMA AÇMAZLAR”

Umut davası sanıklarından Hasan Kılıç’ın avukatı Cüneyt Toraman, Türkiye’nin binlerce kişinin dinlendiği iddiasıyla çalkalandığını söyledi.

Toraman, dinlemeleri yaptığı iddia edilen Savcı Adnan Çimen’in, 2011/762 sayılı Selam Terör Örgütü kapsamında sadece 40 kişinin dinlendiğini öne sürdüğünü ve “Yedi bin kişinin dinlenmesi mümkün mü yaaaa? Şerefsizliktir bu!” dediğini hatırlatarak, “Şerefli savcılar, elinde somut kanıt olmadan soruşturma açmazlar, masum insanları zan altında bırakmazlar” dedi.

Avukat Toraman şunları söyledi;

“Sayın savcımıza soruyorum: Bu sanıklar hangi suçu işlemeye karar vermişler? Elinizdeki deliller nelerdir? Canınız istediğiniz zaman istediğiniz kişiler hakkında soruşturma açabilir misiniz? Şerefli savcılar, elinde somut kanıt olmadan soruşturma açmazlar, masum insanları zan altında bırakmazlar. Savcının açıklamasından, 2011 yılından itibaren, tam 3 yılı aşkın süredir müvekkillerimi dinlettiği anlaşılıyor. Elinde ciddi kanıtlar olsaydı, bir-kaç ay içinde bu soruşturmayı davaya dönüştürmesi gerekmez miydi?.. Tevhid Selam Örgütü, Tevhid ve Selam gazetesi sahibi, çalışanları ve abone sorumlularından toplanan, toplama bir örgüttür. Bu gazete ve dergi çalışanlarının evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda, çakı bıçağı bile ele geçirilmemiştir. Avukat olan müvekkilim avukat Hasan Kılıç’ın ‘ruhsatlı’ silahıyla, silahlı terör örgütü yaratılmaya çalışılmıştır. Uğur Mumcu suikasti ise, Abdülhamit Çelik’e yıkılmaya, böylece bir faili meçhul dosyanın daha kapatılması amaçlanmıştır. Ancak cinayetin işlendiği gün, Abdülhamit Çelik’in İstanbul’da düğünü olduğu ortaya çıkmıştır…”


Yorumlara Git

SOLOTÜRK’ten Belçika’da gövde gösterisi!

İran, Siyonist rejim gibi bir suçlunun asla nükleer silaha sahip olmaması gerekir diyerek açıkladı!

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Brezilya X’e 5 gün verdi!

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı