AKİT MENÜ

İSLAM

Said Nursi: Ey gazeteci! Burası Yahudi memleketi değildir, kapat çeneni!

Dün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü idi... Birçok kesim bu gün ile ilgili mesaj yayınladı... Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri de Mesnevi-i Nuriye adlı eserinde İslam düşmanı gazetecilere yönelik bir uyarıya yer veriyor. Her ne kadar aradan zaman geçse de, gazetecilere yaptığı o uyarı bugün de geçerli.

Bediüzzaman Hazretleri uyarısında, 'gazetecilerin İslamiyet konusunda hassas olmaları gerektiğini' belirterek, İslam'ı lekendirmeye hiçbirinin hakkının olmadığını ifade ediyor. Risale Haber'deki yazıya göre; Gazetecilerin 'yayın yaptıkları ülkenin İslam memleketi olduğuna' dikkat çeken Bediüzzaman Hazretleri, din ve inanca dair milletin kabul etmediği şeylerin yazılması ve ilan edilmesinin ümmetin hukukuna tecavüz olduğunu belirtiyor. 

"Burası İslâmiyet memleketidir, Yahudi memleketi değildir" diyen Bediüzzaman Said Nursi, bu tarz gazetecilik yapanlara son cümle olarak şunu söylüyor:

"ÇENENİ KAPAT!"

Bediüzzaman Hazretlerinin ifadesi aynen şöyle:

İ’lem ey hitabet-i umumiye sıfatıyla gazete lisanıyla konferans veren muharrir! 

Sen, kendi nefsini aşağı göstermeye ve nedamet ederek kusurlarını ilân etmeye hakkın var. Fakat şeâir-i İslâmiyeye zıt ve muhalif olan herzelerle İslâmiyeti lekelendirmeye kat’iyen hakkın yoktur. 

Seni kim tevkil etmiştir? Fetvâyı nereden alıyorsun? Hangi hakka binaen milletin namına, ümmetin hesabına, İslâmiyet hakkında hezeyanları savurarak dalâletini neşir ve ilân ediyorsun? Milleti, ümmeti kendin gibi dâll zannetme! Dalâletini kime satıyorsun? 

Burası İslâmiyet memleketidir, Yahudi memleketi değildir. 

Cumhur-u mü’minînin kabul etmediği bir şeyin gazeteyle ilânı, milleti dalâlete dâvettir, hukuk-u ümmete tecavüzdür. Bir adamın hukukuna tecavüze cevaz-ı kanunî olmadığı halde, koca bir milletin, belki âlem-i İslâmın hukukuna hangi cesarete binaen tecavüz ediyorsun? 

Ağzını kapat!

Yorumlara Git

13 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden adama köylü kadınları işte böyle ders verdi! Saniye saniye görüntülendi

Gram altında 3. Dünya Savaşı bombası! İslam Memiş tarih verdi

CHP’li belediye O camiyi yapmayacağız! AK Parti’den açıklama “Biz Yapacağız”

‘Futbola rahatlık getirir’ diyerek duyurdular! Devrim olacak futbolda devrim… Dünya bu olayı konuşuyor!

Türkiye ile yapılan anlaşma Yunanistan'a bayram ettirdi! 'Ülkeye huzur getirdi' diyerek duyurdular