AKİT MENÜ

Teknoloji

Marshmallow'a ilgi hala düşük!

Her sene Android işletim sistemi ile ilgili kullanım raporu açıklayan Google, bu yıla ait ilk istatistik raporunu yayınladı.

Android işletim sistemi ile ilgili yıllık kullanım raporlarının ilkini açıklayan Google, KitKay sürümünün hala açık ara liderliğini koruduğunu duyurdu. Marshmallow’a olan ilgi hala düşük seviyelerde gezinirken, güncelleme konusundaki eksikler bir kez daha öne çıktı.

Yayınlanan rapora göre çıkışından epeyce bir zaman geçen Marshmallow güncellemesi yüzde 0,7 gibi düşük bir kullanım oranına sahip olurken, bu durum markaların güncelleme konusunda sınıfta kaldığını ortaya koyuyor. KitKat sürümü yüzde 36,1’lik payıyla zirvede yer alırken, Lollipop sürümleri ise yüzde 32,6’lık payıyla üçüncü sırada yer aldı.

Daha öneki Android süsürmlerinden Jelly Bean serisi yüzde 24 civarında bir kullanım oranı yakalarken, daha önceki sürümlerin biel Marshmallow’dan daha fazla kullanım oranına sahip olduğunu görüyoruz. Bu durumu markalar ve Google için oldukça zorlaştırırken, yeni gelen sürümlerle birlikte Marshmallow gibi sürümlerin atıl kalmasından endişe ediliyor. (BTnet)

Yorumlara Git

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!

Türkiye'nin savunma devi Altay için çalışmalar hız kazandı: 200 firma çalışıyor

Joe Biden ile Japonya Başbakanı Kişida 'Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik' vurgusu