AKİT MENÜ

Gündem

Çantacı Necmi Abi'den Gülen'e sert eleştiri!

Nur Cemaati'nin önde gelen isimlerinden biri olan ve kamuoyunda 'Çantacı Necmi Abi' olarak bilinen Necmi İlgen, hükümete destek vererek Fethullah Gülen'e sert eleştirilerde bulundu.

Nur Cemaati'nin ileri gelen isimlerinden biri olan Çantacı Necmi (Necmi İlgen) Hükümet-Cemaat savaşını değerlendirdi ve Fethullah Gülen'i eleştirdi.

Ak Parti'nin İslam'a ve mazlum halklara yaptığı hizmetlerden bahseden ve yapılan hizmetlerin önemini vurgulayan İlgen, hükümete bakışın değişmesini ise sert bir dille eleştirdi.

Camilerin kapatıldığı ve İslami faaliyetlerin yasaklandığı dönemleri hatırlatarak bu hükümet döneminde rahatça bu faaliyetleri yürütebildiklerini söyleyen İlgen, yaptığı açıklama ile bir nevi Fethullah Gülen ile ters düşmüş oldu.

 

GÜLEN ÖRGÜTÜ'NE GEÇMİŞİ HATIRLATTI!

İlgen şunları söyledi:

"Hükümeti yıpratmanın hiçbir alemi yok. Denenmişler denenmez. CHP'nin neler yaptığını biliyoruz. Ezanlarımız okunmuyordu, Kur'an kursları yasaktı, dershanelerimiz basılıyordu yarın nerde ders yapsak diye düşünüyorduk. Her yerde artık Risale-i Nur'lar okunuyor. İmam Hatiplerde baraj kalktı, başörtüsü Meclis'e girdi, okullara siyer dersi girdi, İşaretülİcaz basıldı. Ayasofya vardı açılmayan. Başbakanımızdan bunu da açmasını bekliyoruz, açar. Bunlardan mı çekinecek? Dershaleneler kapanıyormuş. Kapatsınlar, okul açalım. Ya bizim camilerimizi kapattılar. Bunları ne çabuk unuttunuz?"

 

Necmi İlgen konuşmasında Başbakan Erdoğan için de 'delikanlı adam' tabirini kullandı.

Yorumlara Git

SOLOTÜRK’ten Belçika’da gövde gösterisi!

İran, Siyonist rejim gibi bir suçlunun asla nükleer silaha sahip olmaması gerekir diyerek açıkladı!

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Brezilya X’e 5 gün verdi!

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı