AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Türk Kültürü İncelemeleri Dergisi okuyucularıyla buluştu

16 yıldır Türk Kültürünü tanıtan ve Kültür Ocağı Vakfı bünyesinde yayın hayatına devam eden Türk Kültürü İncelemeleri Dergisi 33. sayısı okuyucularıyla buluştu.

Uluslararası akademik indeksler tarafından taranan derginin bu sayısında Tarih başlığı altında dört akademik makale de bulunmaktadır. Süheyla Yenidünya, Sultan'a Nasihatler: İbrahim Refet Efendi ve Sultan II. Mahmud'a Öğütler makalesiyle sultanlara öğüt konusuna ışık tutarken; Muharrem Varol, Geç Dönem Osmanlı Tasavvuf Tarihi Çalışmalarındaki Sorunlar ve Alan Açısından Arşiv Evrakının Önemi adlı çalışmasıyla hem tasavvuf hem de arşiv çalışmalarının birbirini destekler mahiyette olduklarını gözler önüne seriyor. Serap Sunay, Tanzimat Meclisinde Görülen İlk rüşvet Davası: Tatbîk-i Mühür Meselesi ve Perde Arkası adlı çalışmasıyla dönemin iki kudretli Paşasının siyasî oyunlarına değinirken Ömerül Faruk Bölükbaşı ise Ziynet Altını'nın tarihî macerasını okuyucuyla buluşturuyor.

Türk Kültürü İncelemeleri Dergisi'nin Edebiyat başlığı altında Türkân Alvan, Klasik Türk Şiirinde Îcâz'a Dair Tesbitler ve Teklifler adlı çalışmasıyla yeni bir bakış açısını okuyucuya sunarken, Yasemin Akkuş Klâsik Türk Şiirinde Kâğıt adlı makalesiyle kâğıdın serencamını bizlerle buluşturuyor. Necmettin Özmen 'Biyografi Romanları Roman mı?' sorusuna cevap arayan çalışması ile Feyzi Çimen ise Çağatayca Kelile ve Dimne Tercümeleri adlı makalesiyle bu sayımızda bizlerle.

Son olarak Ergün Özsoy, Tercüme bölümümüzde Ernst Dieter Petritsch'in Osmanlı-Habsburg İlişkileri üzerine yazısını Türkçe'ye kazandırarak okuyucunun faydasına sunuyor.

Yorumlara Git

Tarihi gerçeği çarpıttılar! Türklerin sembol ismini Rum yaptılar

Diyarbakır’ın değerlerine saygısızlık! DEM’den skandal şehit Gaffar Okkan kararı

İstifa etmişti! New York'ta Erdoğan'ı bakın kim karşıladı!

Bursa'da eğitim uçağı düştü!

Yunanlar duyurdu: ABD'den Türkiye'ye S-400 teklifi!