AKİT MENÜ

Gündem

‘Hergele’den Gülen’e 28 Şubat salvoları!

Bugün Gülen cemaatine yanaşan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, 2 yıl önce kaleme aldığı yazıda Gülen’in 28 Şubat’taki tavrını eleştirmişti.

Bugün Gülen cemaatine yanaşan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, 2 yıl önce kaleme aldığı yazıda Gülen’in 28 Şubat’taki tavrını eleştirmişti. Ahmet Hakan, “Fethullah Gülen 28 Şubat’ta ne yaptı?” başlıklı yazısında özetle şunları belirtmişti:

“Şunları yaptı: Ordunun dönemin hükümetinden daha demokrat olduğunu söyledi. Refah Partisi’nden ayrışmaya çalıştı. ‘Ben Erbakan gibi değilim, daha hoşgörülüyüm’ mesajı verdi. En kritik günlerde Erbakan’a ‘istifa et’ çağrısı yaptı. 28 Şubat’ın egemenleriyle diyalog yollarını aradı. Bu arada Refahyol hükümeti devrilip yerine yeni hükümet kurulduğunda Zaman gazetesi 9 sütuna ‘Hayırlı olsun. İşte kardeş kavgasına son verecek hükümet’ manşetini attı. Yani? Fethullah Gülen direnmedi. Direnmediği gibi işbirliğine de açık durdu. Yeni Türkiye’de ortalık 28 Şubat diye inlerken, herkeslere ‘sen 28 Şubat’ta neredeydin’ sorusu sorulurken, Fethullah Gülen’in 28 Şubat’ta nerede durduğu sorusu hiç sorulmuyor? 28 Şubat’a dair her şeyi açıkça konuşuyoruz, tartışıyoruz, hiçbir eksik bırakmıyoruz, her türlü anımsatmayı yapıyoruz ama nedense sözü bir türlü Fethullah Gülen’in duruşuna getirmiyoruz. 28 Şubat’ta karşı destan yazan Gülen Hareketi’ne mensup kalemlerin, önce sağlam bir 28 Şubat muhasebesi yapmaları, ancak ondan sonra 28 Şubat’a karşı kalem sallamaları gerekir. Gülen Hareketi, bu konuda ‘hiçbir şey olmamış gibi’ yapma lüksüne sahip değildir.”

Yorumlara Git

SOLOTÜRK’ten Belçika’da gövde gösterisi!

İran, Siyonist rejim gibi bir suçlunun asla nükleer silaha sahip olmaması gerekir diyerek açıkladı!

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Brezilya X’e 5 gün verdi!

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı