AKİT MENÜ

Teknoloji

Facebook kendi uygulama mağazasını geliştirecek!

Kendi sektörleri bazında sık sık karşı karşıya gelen Facebook ve Google, bu sefer fena bir konuda rakip olabilir.

2016-01-16 01:11:50

Sadece bir sosyal ağ platformu olmaktan çıkarak artık mobil cihaz sektöründe hemen hemen her işe el atan Facebook, şimdi de Android işletim sistemli cihazlar için kendi mobil uygulama mağazasını geliştiriyor.

Şimdi şu konuda kafanız karışmasın; Facebook hali hazırda birkaç sene önce kendi ''Uygulama Merkezi'' ile uygulama mağazası oluşturmuştu. Ancak o mağaza, Facebook'un kendi uygulamasının içine gömülü olan bir platformdu.

Burada sözünü ettiğimiz ise, tıpkı Google Play Store gibi Facebook'un da bir mağaza uygulaması geliştiriyor oluşu. Peki Facebook'un bu hamlesindeki amaç ne? Aslında tamamen Google'ın hükmünden kurtulmak diyebiliriz. Zira Google, özellikle Android cihazlarda Play Store da dahil olmak üzere elinin altında bulunan bütün uygulamalar için bir bağlamda öncelik istemekte.

Hatta bu konudan hem Android cihaz üreticileri, hem de Yandex gibi çeşitli sektörler bazında Google'ın rakibi şirketler son derece şikayetçiydi. Anlaşılan Facebook da aynı şekilde Google'dan bıkmış gibi. Google'ın uygulamalar üzerinde son sözü söyleyen konumda olmasını artık istemeyen Facebook, bu sebeple böyle bir adım atıyor olabilir.

Facebook'un kendi uygulama mağazası ne zaman kullanıma sunulacak, ya da sistem nasıl olacak henüz kesin bir bilgi bulunmuyor. Ancak bizim daha çok merak ettiğimiz şey, olur da Facebook böyle bir hamle yaparsa Google'ın kendi uygulama mağazasında Facebook'a ve sahip olduğu uygulamalara tutumu ne olur? Bekleyip göreceğiz.

Yorumlara Git

Herkese geçmiş olsun! Marketlerde kapış kapış giden o ürüne deli zam geliyor

‘Togg yok’ yalanı boşa çıktı! İşte Jandarma ve emniyete teslim edilen Togg sayısı

Acun Ilıcalı'nın avuntusu çileden çıkardı

TF-2000 Hava Savunma Muhribinin inşası başlıyor!

Anket herkesi şaşırttı: Türk halkı en çok ve az kime güveniyor!