AKİT MENÜ

Gündem

‘28 Şubat’ın bütün sorumluları hesap versin’

Özgür-Der, 28 Şubat darbesinin yıldönümünde askerden medyaya, yargıdan sermayeye yine tüm sorumluların yargılanması çağrısında bulundu.

2014-03-01 09:47:50

28 Şubat davasında darbenin askeri ayağı ile ilgili bir yargı süreci başlatılmış olmasına rağmen cuntanın yargı, medya ve sermaye ayağı ile ilgili olarak hiçbir somut adım atılmadığını belirten Özgür-Der, Fatih Saraçhane Parkında konuyla ilgili bir protesto eylemi yaptı. Eylemde konuşan gazetemiz yazarı Kenan Alpay, 28 Şubat sürecine “postmodern darbe” denildiğini, ancak sonuçlarının klasik darbeden de daha ağır olduğunu söyledi. Sürecin yüz binlerce mağduriyete yol açtığını söyleyen Alpay, bu süreçten sadece askerin değil, aynı zamanda darbeye manşetleri ve köşe yazarlarıyla destek veren medyanın, sermayesi ile destek veren 5’li çete ve TÜSİAD’ın, süreçte verdiği yüzlerce hukuksuz kararıyla yargının da sorumlu olduğunu vurguladı. Dolayısıyla askerî sorumlular, medya, yargı ve sermaye ayağı ve batırılan bankaların hesabı sorulmadan darbeyle hesaplaşılamayacağını bildirdi.

Süreçte yaşanan zulümlere de dikkat çeken Alpay, gasp edilen tüm hakların iade edilmesi gerektiğini söyledi. 17 Aralık Operasyonuyla 28 Şubat zihniyeti arasında bağlantı kuran Alpay, darbe döneminde darbecilerin yanında duranların, başörtüsüne füruat diyenlerin bugün yargıdaki imkânlarını kullanarak 28 Şubat’ın askerî sorumlularını salıverdiklerini ifade etti. Darbecileri salıverenlerin Mirzabeyoğlu, Malatya, Umut, Sivas, Hizb-ut Tahrir davalarında olduğu gibi Müslümanları keyfi yargılamalarla ağır bir şekilde cezalandırdıklarını söyledi.

Yorumlara Git

SOLOTÜRK’ten Belçika’da gövde gösterisi!

İran, Siyonist rejim gibi bir suçlunun asla nükleer silaha sahip olmaması gerekir diyerek açıkladı!

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Brezilya X’e 5 gün verdi!

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı