AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

SİYER YAYINLARI EĞİTİM ATAĞINDA

2010 yılında kurulan Siyer Yayınları bu yıla büyük bir atılımla giriyor. Siyer okuyucularına çok özel eserleri sunarak bu yılın Siyer yılı olmasını hedefliyor. ASRI SAADETTE TİCARET VE TÜCCAR SAHABİLER adlı eser kütüphane için başucu kaynağı.

Muhammed Emin Yıldırım hocamızın kaleme aldığı bu eser sahasında önemli bir boşluğu dolduracak.Ticaretin içerisinde olmak, para kazanmak, sahada sürekli başkaları ile rekabet halinde olmak ve bunca şeye rağmen kalbi, gönlü selim bir şekilde muhafaza etmek, korumak çok kolay bir şey değildir. Bir tüccarın bunu sağlayabilmesi için şu hususlara kesinlikle dikkat etmesi gerekir… Bu konuda Hz. Ömer'in şu uyarısı hiçbir zaman unutulmamalıdır. O der ki: "Bizim çarşımızda, dinde belli bir derinliği olmayan kimselerden başkası alış-veriş yapmasın." Neden? Çünkü İslam'ın alış-veriş hukuku meselesinde söylediklerini bilmeyen ve bu konuda belli bir seviyesi olmayan her an yanlış yapabilir, başkalarını yanlış işlere sevk edebilir. Bundan dolayı Müslüman bir tüccar, kesinlikle ticari hukuka dair bilinmesi gerekenleri öğrenmelidir..."

ASRI SAADET DÜNYASI

Yine bu yıl nisan ayı içerisinde ASRI SAADET DÜNYASI adlı 25 kitaptan oluşan bir eserler serisi hazırlanıyor. Bu projemizle Hz. Peygamber (sas) ve dönemi hakkında yayımlanmış birçok önemli makale ile çeşitli sempozyumlarda sunulmuş bazı tebliğleri bir araya getirerek okuyucuyla buluşturuyoruz.  Böylece yirmi beş ayrı başlık altında yayımlanan bu kitaplarla akademik bilgiyi okuyucuyla buluşturma mutluluğunu yaşıyoruz. Bu derlemeyi hazırlamamızın temel sebeplerinden biri, ülkemizde üretilen akademik bilginin oldukça sınırlı sayıdaki kişiye ulaşması sebebiyle değer oluşturmada ve popüler bilgiye dönüşmede yetersiz kaldığını müşahede etmemiz olmuştur. Yüzün üzerinde İlim adamının 400’e yakın makalesinden oluşan bu seri Asr-ı Saadet konusunda birçok konuya aydınlık getirecek nitelikte.

KİTÂBÜ’T-TABAKÂTİ’L-KEBÎR

Siyer ilminin en önemli kaynaklarından ve ilk dönem Siyer kaynakları arasında sayılan İbn-i Sad’ın Kitâbü’t-Tabakâti’l-Kebîr adlı 11 ciltten oluşan eseri on beş kişilik bir akademisyen heyet ve Prof. Dr. Adnan Demircan Hocamızın editörlüğünde Türkçemize kazandırıldı. Siyer Vakfı ile 27 Nisan 2014 tarihinde ortaklaşa düzenlencek olan İbn-i Sad Sempozyumu ile okuyucularımızla buluşacak. Tabakat eserlerinin en önemlisi ve genişi olan bu eserde İbn Saʻd, kitabını erkekler ve kadınlar olmak üzere iki kısma ayırmıştır. Sonra ilk nesli temsil eden erkek sahâbîleri beş tabakaya ayırmıştır. Bu konudaki taksimini de İslâm’a daha önce girmiş olmak ve fazilet gibi değerlere bina etmiştir. Her tabakanın içinde ayrıca neseb ve şeref unsuruna riayet etmiştir…

HİKÂYELİ BOYAMA-HZ. MUHAMMED’İN (SAS) HAYATI

Siyer Yayınları artık çocuklarımıza da hitap edecek eserler hazırlamaya başladı. Siyer Çocuk’un ilk eseri HİKAYELİ BOYAMA KİTABI.5-9 yaş arası çocuklarımızın hem eğlenip hemde sevgili Peygamberimiz’in hayatın öğrenebilecekleri bir eser. 10 kitaplık bir setten oluşan boyama kitapları çocuklarımıza Sevgili Peygamberimizi tanıtıp sevdirmeyi hedefliyor. Şuan hazırlıkları devam eden Cennetle Müjdelenen Sahabilerin hayatından erdemler serisi kitapları da yakın zamanda çocuklarımıza ulaşacak.

 

Yorumlara Git

Ha pu da oldi! 600 metre yükseklikte paraşütte kemençe çaldı

D. Türkistan davasına sahip çıkalım

Üç günlüğüne iç siyaseti terketsek, tek yürek olsak!

CHP’den yanardöner siyaseti

Anca İstanbul olur: Kaçak kat üstüne kaçak kat çıktılar!