AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

En Yenilikçi Kitap Fuarı CNR’de…

Bu yıl İstanbul’da 2 büyük kitap fuarı yapılacak.

Bölgesinde “En yenilikçi kitap fuarı” hedefiyle projelendirilen “CNR Kitap Fuarı”, 250 marka ve 150'nin üzerinde yayınevinin ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla 01-09 Mart 2014 tarihleri arasında 4 ve 8 numaralı salonlarda CNR EXPO Yeşilköy'de gerçekleştirilecek. Ana teması “Sosyal Medya ve Çocuk” olarak belirlenen fuar, 20 bin metrekarelik alanda kurulacak.Bölgesinde “En yenilikçi kitap fuarı” hedefiyle projelendirilen “CNR Kitap Fuarı”, 250 marka ve 150'nin üzerinde yayınevinin ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla 01-09 Mart 2014 tarihleri arasında 4 ve 8 numaralı salonlarda CNR EXPO Yeşilköy'de gerçekleştirilecek. Ana teması “Sosyal Medya ve Çocuk” olarak belirlenen fuar, 20 bin metrekarelik alanda kurulacak.

DÜNYACA ÜNLÜ KİTAPLAR SERGİLENECEK

Fuarda çocuk, eğitim, dini ve dünyaca ünlü yayınevlerine ait kitaplar sergilenecek. Öğretmenler, öğrenciler, yayıncılar, kitabevleri, kütüphaneciler, tercüme büroları, gazeteciler, yazarlar, editörler, yayınevi, yazar telif ajansları ve okurların hedef ziyaretçi olarak belirlendiği fuara giriş ücretsiz olacak. Daha kitapsever bir nesil için; okuma alışkanlığının küçük yaşta kazandırılması gerektiğinin vurgulanacağı fuarda, çocuklara ve gençlere yönelik çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği alanlar oluşturulacak.

YARIŞMALARDA ÖDÜLLER DAĞITILACAK

Öğrencilerin sosyal medya üzerinden katılacağı yarışmalarda çeşitli ödüller dağıtılacak. Telif hakkı ihlallerine ilişkin öğretmelerin geliştirileceği yarışma ise “buhangikitap.com” üzerinden gerçekleşecek. İlk defa düzenlenecek CNR Kitap Fuarı'na 650 katılımcı ve 300 bine yakın ziyaretçi beklendiği ifade ediliyor.

Basın Yayın Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle projelendirilen fuarla ilgili bilgi veren Basın Yayın Birliği Başkanı Münir Üstün, sektörün ve özellikle İstanbul’un yeni bir kitap fuarına ihtiyacı olduğunu söyledi. Üstün, İstanbul için bir kitap fuarının yeterli olmadığını belirtti.

CNR’DE KİTAP KARNAVALI

Münir Üstün, “Nihayet Basın Yayın Birliği’nin de çabalarıyla şehrin özlemi sona eriyor. İstanbul’un yeni kitap fuarı, CNR EXPO Yeşilköy'de, şehrin neredeyse kalbinde metro, metrobüs, tramvay, Marmaray gibi tüm majör ulaşım araçlarına yakın bir lokasyonda düzenlenecek” ifadelerini kullandı.

YETİŞKİNLER İÇİN SÜPRİZ ETKİNLİKLER VAR

Fuarın çocuk ve yetişkinler için sürpriz etkinlikleri olduğunu aktaran Üstün, “CNR Kitap Fuarı, her görüşten yayıncının ve kitapseverin buluşacağı tam bir kitap karnavalı halinde geçecek” dedi.

BİRÇOK YAZAR İMZA GÜNÜNE KATILACAK

Yazar Kemal Özer 2 Mart Pazar ve 8 Mart Cumartesi günü saat 15:00’dan sonra Yedipınar Dağıtım Standı’nda okurlarıyla buluşacak. Ali Erkan Kavaklı 1 Mart Cumartesi saat: 13:00-17:00 arası Nesil Yayınları Standında. 2 Mart Pazar saat: 14:00-16:00 arası Hayat Yayınları standında.

 

 

Yorumlara Git

Hizbullah siyonistleri bombalıyor: Askeri üs vuruldu!

Arabasında kaçak mal yakalanan CHP’li vekilin ilk savunması! “Ben Atatürkçüyüm”

Ha pu da oldi! 600 metre yükseklikte paraşütte kemençe çaldı

D. Türkistan davasına sahip çıkalım

Üç günlüğüne iç siyaseti terketsek, tek yürek olsak!