AKİT MENÜ

Teknoloji

Facebook kendi tarayıcısını geliştiriyor

Facebook artık sadece bir sosyal medya platformu olmaktan çıkıyor.

2016-01-18 10:18:20

Son dönemlerde yenilik üstüne yenilik geliştiren ve uygulamasına sürekli olarak yeni özellikler ekleyen Facebook, son olarak bu haberimizde bahsettiğimiz üzere Google Play Store tarzında kendi uygulama mağazasını geliştirmekteydi.

Şimdi ise sosyal medya devi şirket, kullanıcılarının internette gezerken hiçbir şekilde uygulamadan çıkmamalarını sağlamak adına kendi internet tarayıcısını geliştirmek için kolları sıvadı. Aslında ''kolları sıvadı'' tabiri biraz hafif kalmış olabilir zira sistem hazır, hatta Facebook denemelere başlamış durumda.

Yukıradaki görsel, Facebook'un şu anda mevcut olan sistemi. Facebook üzerinden bir URL uzantısına tıkladığınızda mobil tarayıcınız devreye girmeden Facebook sizi bu şekilde bir kısma aktarmakta. Bu kısımda Facebook'ta paylaşma seçeneği, URL'yi Messenger'dan arkadaşlarınızla paylaşma gibi özellikler mevcut. Fakat Facebook'un yeni geliştirdiği sistem, işi bir adım öteye taşımakta.

Üstteki görsel, Facebook'un yeni sisteminin mobil cihazlarda nasıl görüneceği. Bu URL uzantısına tıkladığınızda artık yeni sayfa karşınıza bu şekilde çıkacak. Görsel olarak daha estetik duran yeni tasarım, pek çok özellikle bakımından da eskisine göre önemli farklılıklar göstermekte.

Dikkatinizi çekeceği üzere yeni tasarımın üst kısmında bir arama kutucuğu bulunmakta. Bu kutucuktan farklı bir URL adresi yazarak o siteye yine Facebook'u terketmeden yönlenebiliyorsunuz. Ayrıca açılan siteler, kullanıcı bazında daha pratik olacak. Yani bir nevi tıkladığınız haber ne ise onu göreceksiniz. Sağdan soldan fırlayan reklamlar vs şeyler olmayacak.

Facebook, yavaş yavaş yeni özellikler ile uygulamasını bir nevi sanal ekosisteme dönüştürüyor. Yani adamlar açık açık ''abicim bizim uygulamadan çıkmayın, biz sizi her yere aktaracağız'' diyor. Tabii bu durumda zaten kullanıcıyı adım adım takip eden Facebook, kullanıcısına internet üzerinde daha hakim hale geliyor. Yeni özellik şimdilik belli yerlerde kullanılmakta. Birkaç ay içinde ise tüm kullanıcılara sunulması beklenmekte. (webtekno)

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor

ABD’den vatandaşlarına ‘acil kodlu’ çağrı: Derhal terk edin!

Kaldırılan gizemli video yeniden ortaya çıktı! Google'ın eski CEO'sundan şok eden tahminler

Mourinho bombası patladı! Mumla arattı: Çıldırmamak elde değil, deli saçması olay bu…