AKİT MENÜ

Gündem

‘Yaşanan süreçle 28 Şubat aynı’

Bağcılar Belediyesi, 28 Şubat süreci ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın konuşulduğu bir panel düzenledi. Moderatörlüğünü Gazeteci Yazar Ekrem Kızıltaş’ın yaptığı panele konuk olarak katılan Gazeteci Yazar Ahmet Taşgetiren, 1950-2014 yılları arasında 5 askeri müdahalenin olduğunu ve yapılmak istenenin toplumu hizaya getirerek tek partili döneme dönüştürmek olduğunu belirtirken, programın bir diğer konuğu eski Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ise, bugün yaşadığımız sürecin adının aslında dünkü 28 Şubat olduğunu söyledi.

2014-03-02 00:53:44

HABER MERKEZİ - Bağcılar Belediyesi, 28 Şubat süreci ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın konuşulduğu bir panel düzenledi. Moderatörlüğünü Gazeteci Yazar Ekrem Kızıltaş’ın yaptığı programa Gazeteci Yazar Ahmet Taşgetiren ve eski Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız katıldı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, 28 Şubat döneminde yaşanan olayların kısa bir analiziyle başladı. Kızıltaş, 28 Şubat’ta Milli Güvenlik Kurulu’nun 10 saat süreyle toplanmasının ardından yapılan açıklamayla Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını söyleyerek, “Gönderilmesi istenen 54. Hükümet’e karşı komik sayılacak ittifaklar kurulmuştu. İşçi sendikaları, işveren sendikaları ile bir araya gelip 54. Hükümet’i ve Erbakan’ı işçi düşmanı ilan ettiler. Hâlbuki Erbakan, Türkiye tarihinde işçilere en çok zammı yapmış bir Başbakandı” dedi. Son dönemde yaşanan olaylara da dikkat çeken Kızıltaş, 28 Şubat’ta yapılanların çok daha fazlasının bu dönemde yapıldığını söyledi.

TAŞGETİREN: AMAÇ TEK PARTİLİ DÖNEM

1950-2014 yılları arasında 5 askeri müdahalenin olduğunu belirten Ahmet Taşgetiren, “Yapılmak istenen toplumu hizaya getirmek ve tek partili döneme dönüştürmektir. 28 Şubat döneminin medyadaki önemli aktörlerinden biri olan Amiral Kemal Yavuz bir açıklamasında şöyle demişti: ‘Türkiye, 1950 yılında çok partili döneme erken girdi. Toplum henüz devrimi özümsemedi. O dönemde bütün partiler karşı devrim sürecini besleyen politikalar ortaya koydular. Devrim sürecine sahip çıkan tek kurum Silahlı Kuvvetler oldu.  Dolayısıyla TSK’nın zaman zaman devreye girip yeniden devrim sürecini başlatması zaruri bir gereklilikti.’  Bu zihniyet sonucunda bir müdahale daha 28 Şubat şartları ve Refah Partisi’nin siyasetin dominant varlığı haline geldiği bir süreçte gerçekleşti” diyerek 17 Aralık’tan sonra yeni bir süreç daha yaşanıldığını, toplumun çok dikkatli ve hassas olması gerektiğini söyledi.

YILDIZ: İSİMLER FARKLI, MÜCADELE AYNI

Programın bir diğer konuğu eski Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ise 28 Şubat sürecinde yaşadığı olaylardan kısaca bahsederek, “Arkasından koşturabileceğimiz, sahip çıkabileceğimiz bir Başbakanımız var. Allah kendisinden razı olsun, ömrü uzun olsun. 28 Şubat aslında her gün konuşulabilir. Bugün yaşadığımız sürecin adı aslında dünkü 28 Şubat’tır. Sadece isimler farklı, mücadele biçimi ise aynı. Sorun hiçbir zaman değişmemiş, her zaman aynı ve bugün yaşadığımız dünün birebir aynısıdır” dedi.

“ERBAKAN MÜTEVAZI BİR KİŞİYDİ”

 Yıldız, eski başbakanlardan Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hakkında bir anısını paylaşarak, “Ankara’da bir akşam yemek verildi, biz de oraya gittik. Yer sofrası var ve oturuluyor. Ben de oraya gittim oturacağım. Ben diyorum ki ‘Erbakan hocamın elini öpmek için eğileceğiz.’ Ama oraya yaklaşır yaklaşmaz Erbakan hocamız hemen ayağa kalktı ve ‘hoş geldiniz’ diyerek sarıldı. Bu kadar içten ve mütevazı bir insandı” diye konuştu
Program sonunda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, “Erbakan hocamıza yapılabilecek en güzel hareket ve dualardan bir tanesi de idealinin gerçekleştiği bugünlerde, bugünlere sahip çıkmak olacaktır” dedi.

Yorumlara Git

SOLOTÜRK’ten Belçika’da gövde gösterisi!

İran, Siyonist rejim gibi bir suçlunun asla nükleer silaha sahip olmaması gerekir diyerek açıkladı!

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Brezilya X’e 5 gün verdi!

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı