AKİT MENÜ

Dünya

Hafter cephesinden Türkiye'ye küstah tehdit

Libya'da birçok kritik noktayı kaybeden Halife Hafter'e bağlı milislerin sözcüsü Ahmed el-Mismari, Türkiye'ye yönelik skandal açıklamalar yaptı.

Libya'da Ramazan ayında önce ateşkes yapıp sonra saldırmaya başlayan Halife Hafter güçleri, darbe üstüne darbe yiyor.

BAE, Suudi Arabistan ve Rusya tarafından desteklenen Hafter güçleri, bölgede kritik noktaları kaybetti.

Libya Ulusal Muatabakat Hükümeti güçleri, Hafter'in stratejik noktalarına operasyonları sonrası Hafter'e bağlı milislerin sözcüsü Ahmed el-Mismari, Türkiye'ye küstah bir tehditte bulundu.

Hafter'in sözcüsünden tehdit

Mismari, açıklamasında "Türk uçakları ve zırhlıları burda ne yapıyor? Yüzlerce Türk askeri ve istihbarat görevlisi var. Suriye’den Libya’ya asker getirdiler. Burda ne yapıyorlar? Erdoğan’ın genişleme hayalleri Libya’da sona erecek" dedi.

Libya'dan Türkiye'destek

Libya hükümeti, dün Mısır, BAE, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Fransa tarafından yapılan ortak açıklamaya tepki göstermişti. Libya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada "Mutabakat muhtırası anlaşmaları, Akdeniz’e kıyı iki devletin hükümetleri tarafından imzalandı, üçüncü bir tarafı ilgilendirmez" denildi

Yorumlara Git

1+0 evlerde gayrimeşru ilişkiler yaşanıyor! Bu evler yasaklansın

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası