AKİT MENÜ

Gündem

Koç ve Gülen Gezi'den önce görüşmüş!

Mustafa Koç, Uganda’daki rafineri için çalıştığını doğruladı ve “Bu konu enerji grubumuza aktarılmış. Gülen’le Mayıs ayında ABD’ye gittiğimde görüştüm. Polisten kaçan insanların da direkt Divan Oteli’nin kapısına dayanmasından daha normal bir şey olamazdı” dedi.

2014-03-03 11:27:55

NAİM TAŞBAŞI / İSTANBUL - Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Fethullah Gülen ve cemaatinin Uganda’daki rafineri için çalıştığını doğruladı ve “Bu konu enerji grubumuza aktarılmış” dedi.

Mustafa Koç, Gezi çapulcularının, sahibi olduğu Divan Oteli’nde korunmasını da savundu ve “Polisten kaçan insanların da direkt Divan Oteli’nin kapısına dayanmasından daha normal bir şey olamazdı. Biz de insani hassasiyetlerle kapılarımızı açtık” ifadelerini kullandı. Koç, “Fethullah Gülen ile en son ne zaman görüştünüz?” sorusuna, “Mayıs ayında ABD’ye gittiğimizde görüştüm” dedi.

Bilindiği gibi Gezi olayları 27 Mayıs 2013 tarihinde başlamış ve Türkiye geneline yayılmış, çok sayıda araç yakılmış, binalar tahrip edilmiş, Başbakanlık Çalışma Ofisi basılmak istenmişti.

TUNA: “GÜLEN VE KOÇ GRUBU ARASINDAKİ İLİŞKİ DOĞRULANDI”

AK Parti eski milletvekili Avukat Hüsnü Tuna, Fethullah Gülen ile Koç Grubu arasında bağlantı olduğu iddialarının Mustafa Koç’un Hürriyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamalarla doğrulanmış olduğunu söyledi ve “Ne diyelim, birbirlerini güle güle kullansınlar” dedi.

Tuna, Mustafa Koç’un, “Polisten kaçan insanların direkt Divan Oteli’nin kapısına dayanmasından daha normal bir şey olamazdı” ifadesinin de gerçeği yansıtmadığını söyledi. Tuna, “Divan Oteli’nde önceden hazırlık yapılmıştır. Ortada orayı sığınma yeri olarak açmak, bir kısım sağlık malzemeleriyle, yiyecek ve içeceklerle hazırlamak var. Önemli olan kısım orasıdır. Divan Otel, özel olarak Taksim’den gelecek eylemcilerin kullanımına hazır hale getirilmiştir. Olaya bu yönüyle bakmamız gerekiyor. Orası resmen bunun için hazırlanmış. Eylemcilerin Divan Otel’e sığınması tesadüfen gerçekleşmiş bir olay değildir. Tamamen planlanarak Taksim’deki eylemciler için hazırlanmış bir yerdir. Bu imkanı hazırlayanlar da onlardır. Bunun için Avrupa’dan da ödül aldılar zaten” diye konuştu.

Konya Barosu eski Başkanı Avukat Hasip Şenalp de, asıl meselenin bir şirketin veya petrol sahasının alınıp verilmesi olmaktan öte Pensilvanya ile Türkiye’deki baronların ve paralel yapının ilişkisi olduğunu söyledi.  Şenalp, Gezi eylemcilerinin Divan Otel’e tesadüfen gitmediklerini, Divan Otel’in bir hafta öncesinden revire çevrildiğini söyledi.

GÜLEN’İN RAFİNERİ İÇİN ÇALIŞTIĞINI DOĞRULADI

Mustafa Koç, Hürriyet Gazetesi muhabirinin, “Gülen’in sizin Uganda’da bir rafineri alabilmeniz için o ülkenin devlet başkanı üzerinden devreye girdiği de doğru mu?” şeklindeki sorusuna, “Biz kurumsal ve çok büyük bir yapıyız. Bu tip yurtdışı ihale fırsatları olunca da profesyonel kadrolarımız değerlendirir, uygun görürlerse plan ve projeyle bize gelirler. Bu konu enerji grubumuza aktarılmış, onlar da ilgilenmeyeceğimizi söyleyerek geri dönmüşler” şeklinde cevap verdi.


Yorumlara Git

Korkunç senaryo gerçekleşebilir! Ukrayna saldırısı sonrası ‘Nükleer’ tehdit

SOLOTÜRK’ten Belçika’da gövde gösterisi!

İran, Siyonist rejim gibi bir suçlunun asla nükleer silaha sahip olmaması gerekir diyerek açıkladı!

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Brezilya X’e 5 gün verdi!