AKİT MENÜ

Gündem

TUSKON 28 Şubat’ın TÜSİAD’ı gibi

TUSKON Başkanı Rızanur Meral’in Başbakan’a yönelik tehditlerine ASKON ve KOBİDER’den tepki geldi.

2014-03-04 17:23:43

FAHRETTİN DEDE / İSTANBUL - Cemaatin iş dünyası yapılanması Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu’nun (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan sözlerine tepki yine iş dünyasından geldi. Meral’in TUSKON Genel Kurulu’nda, titrek bir sesle sarf ettiği “Siyaset, servet edinme yeri değil, millete hizmet yeridir. Para kazanmak isteyen siyasiler iş hayatına girsin” şeklindeki sözleri iş dünyası tarafından “TUSKON, 28 Şubat’ın TÜSİAD’ı gibi hareket ediyor” diye değerlendirildi.

KOBİDER BAŞKANI ÖZGENÇ: HÜKÜMETE YÖNELİK TAVIR DOĞRU DEĞİL

Akit’e konuşan KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, “İş dünyasının siyasete yönelik bu tarz bir tavır alarak konuşmasını doğru bulmuyorum. Siyasî iradeye karşı bu üslûp doğru değildir” dedi. “Bu arkadaşların iş aleminde bu kadar büyüme şansı olduysa bu bir ölçüde AK Parti hükümeti sayesindedir. Döneminde büyüdüğünüz bir iktidarı açıkça hedef almanız doğru değil” diyen Özgenç, “Elbette iş dünyası birtakım serzenişlerde bulunabilir ama, bu kadar açıktan bir tavrı yadırgıyorum” diye konuştu. Özgenç, “Sayın Başbakan’ın ‘ananas ve tuzluk’ demesinden neden bu kadar rahatsız oluyorlar? Elbetteki biz o yapı ile alakanızı biliyoruz. Ama bir sivil toplum kuruluşu önce ülkesinin mefaatini düşünür” ifadelerini kullandı.

Özgenç, şunları söyledi:

“Siyasi ortamın gerilmesiyle bu noktaya gelindiğini görüyoruz ama TUSKON, bugün 28 Şubat’ın TÜSİAD’ı gibi hareket ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü de eleştiriyorlar. Oysa Cumhurbaşkanımız bugün eleştiren işadamlarının önünde yıllarca Afrika’ya giderek bir ticaret ataşesi gibi hareket etti. Yanlıştır, düzeltilmelidir. Ahde vefa edilmelidir.”

ASKON BAŞKANI KOCA: TAHAKKÜMÜ KABUL ETMİYORUZ

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca da, tahakküm anlayışının kabul edilemeyeceğini belirterek, “Maalesef son süreçte Türkiye’de; demokrasi, özgürlükler ve milli irade adına her türlü manipülasyon yapılıyor.


Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı