AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Yörüklerin izinde fotoğraf sergisi

Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi, Mustafa Gümüş’ün "Yörüklerin İzinde" fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

2016-01-22 19:17:17

"Yörüklerin İzinde" isimli proje, Yörük göçünü ve kültürünü anlatan yegane bir örnek, hayatın günlük koşturmacasından, kaygılarından, çıkar ilişkilerinden ve aitliklerinden uzakta, otantik, bir o kadar güçlü ifadeleri ile saflığı ve samimiyeti temsil eden görsel bir külliyat.
19 Ocak Salı günü açılışını, 40 yıllık sanat yaşamında, 12 dile çevrilen öyküler; 30 kitap ve Türk Edebiyatından en çok uyarlanan 23 filmiyle Türk Sinemasına Ulusal & Uluslararası sayısız ödül kazandıran 32 senaryoya imza atan, yazar, Öykücü Osman Şahin yaptı.
Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'ndeki (Tünel), sergi 31 Ocak'a kadar gezilebilecek.

SARIKEÇİLİLER

Sarıkeçililer, Oğuzlar’ın Bozok kolunun Kayı Boyu’na mensup bir Yörük-Türkmen aşiretidir. Orta Asya’dan Anadolu’ya gelen bu aşiret bugün yurdumuzun birçok bölgesine dağılmış vaziyette. Ancak bir kısmı halen atalarından miras kalan yaşamı Konar göçerliği Mersin, Karaman ve Konya’nın elverişli iklimi sayesinde Toros Dağlarında sürdürmekte. Kış aylarında Mersin’in Gülnar ve çevresinin sahil kısmına inen Sarıkeçililer bahar ayının gelmesi ile birlikte Konya ve Karaman’ın yaylalarına göç etmek için yola çıkarlar, ortalama 45 gün süren ve yerine göre yaklaşık 500 kilometreyi bulan yolculuğun ardından yurtlarını kurarlar.

Yorumlara Git

Ortadoğu’da Büyük felaket! Birleşmiş Milletler acil toplandı

Milyoner’de ilginç anlar… Yarışmacının cevabı sunucuya kahkaha attırdı

HÜDAPAR’a aslan, DEM'e kedi

Malum zihniyetin engellendiği yerli sanayi son 20 yılda ayağa kalktı! CHP takoz engellendi savunma sanayii şahlandı

Kassam'dan işgal rejimine darbe