AKİT MENÜ

Gündem

1.5 milyon kişi dinlenmiş

Katil İsrail’e hizmet eden paralel yapının, kapatılan Özel Yetkili Mahkemeler (ÖYM) aracılığıyla bugüne kadar 1 milyon 483 bin kişiyi dinlediği ortaya çıktı.

HALİL YILDIRIM/ANKARAAkit’in Başbakanlık kaynaklarından edindiği bilgilere göre paralel yapı, birtakım soruşturmalar adı altında özellikle kendisine muhalif olarak gördüğü kişileri dinledi. Bu dinlemelerden elde edilen bilgiler şantaj amaçlı depolandı. Geçtiğimiz günlerde paralel yapının, ‘Selam Terör Örgütü’ soruşturması kisvesi altında mahkemelerden aldığı izinlerle 7 bin kişiyi dinlediği deşifre olmuştu. Paralel yapının dinlediği kişiler arasında İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan’ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, AK Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Sebahat Tuncel, CHP Genel Merkezi, Anadolu Ajansı ve Akit gazetesi yazarları da yer alıyordu.

ERDOĞAN “DAHA ÇOK KAYIT VAR” DEMİŞTİ

Skandalı sıcağı sıcağına değerlendiren Başbakan Erdoğan, “MİT Yasası’nın ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Konu ile ilgili daha çok kayıt var” demişti. Paralel yapının dinlemeleri şantaj amaçlı yaptığına dikkat çeken Erdoğan, şunları söylemişti: “CHP ve MHP hukuksuz dinlemeleri, montaj kasetleri günlerdir dillerine doladılar ama dikkat edin kendileriyle ilgili dinlemelerden hiç söz etmiyorlar. Niye biliyor musunuz? Çünkü şantaj var, şantaj. Siyasetçiyi dinlemişler şantaj yapıyorlar, gazeteciyi dinlemişler şantaj yapıyorlar, iş adamını dinlemişler şantaj yapıyorlar. Sadece şantaj değil, haraç topluyor, tehdit ediyor istediklerini söyletiyor, istediklerini yazdırıyorlar. Hiç endişeniz olmasın aziz milletim müsterih olsun. Türkiye Cumhuriyeti hiç bir şantaj çetesine boyun eğmez. Bu telekulak çetesinin üzerine gideceğiz ve gidiyoruz. Bunları inlerinden çıkartıp, milletin önünde rezil edeceğiz. Topladıkları haraçları, yaptıkları tehditleri, yargı içerinde oynadıkları kirli oyunları tek tek ortaya döküp, bunların ne olduğunu milletimize anlatacağız.


Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı