AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Taş Medrese'de geleneksel el sanatları kursları devam ediyor

Afyonkarahisar Belediyesi çatısı altında faaliyet gösteren, unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatları kursları tarihi Taş Medrese'de devam ediyor.

Afyonkarahisar Belediyesi çatısı altında faaliyet gösteren, unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatları kursları tarihi Taş Medrese'de devam ediyor.

Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nun onayladığı projeye göre, aslına uygun olarak restore edilen Taş Medrese'de geleneksel el sanatları faaliyetleri devam ediyor.

Afyonkarahisar kültürünün devam ettirildiği muhteşem bir merkez haline dönüşen Taş Medrese'de kültürel mirasa sahip çıkılıyor.

Kurs bünyesinde bıçak ve kılıç, boynuz tarak, kitre bebek, deri aksesuar ve tablo, yemeni, çarık ve tesbih üretiliyor.

Taş Medrese'de kursiyerler, bıçak ustası Hüseyin Merttürk, boynuz tarak ustası Derya Yarımtepe, kitre bebek ustası Emine Şentürk, yemeni çarık ustası Mehmet Kopar, deri aksesuar ve tablo yapım hocası Emine Tokaç ve Türkiye 'nin ilk ve tek bayan tespih ustası Hatice Uçkun'dan aldıkları kurslar sayesinde bir taraftan ev ekonomilerine katkıda bulunuyor, diğer taraftan da unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ürünleri üretiyorlar.

Yorumlara Git

Ortadoğu’da Büyük felaket! Birleşmiş Milletler acil toplandı

Milyoner’de ilginç anlar… Yarışmacının cevabı sunucuya kahkaha attırdı

HÜDAPAR’a aslan, DEM'e kedi

Malum zihniyetin engellendiği yerli sanayi son 20 yılda ayağa kalktı! CHP takoz engellendi savunma sanayii şahlandı

Kassam'dan işgal rejimine darbe