AKİT MENÜ

Gündem

'Gülen akıl tutulması yaşıyor'

Bir televizyon programında Fethullah Gülen’le ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Fethullah Gülen’in akıl tutulması yaşadığını belirterek, “Gülen önce kamuoyuna ve kendi müntesiplerine, bu insanların gönlünü rahatlatacak bir açıklama yapması lazım. Bir an önce bu girmiş oldukları yanlış yoldan dönmeleri gerektiği kanaatindeyim” dedi.

2014-03-05 09:29:53

YENİ AKİT / ANKARA - Bir televizyon programında Fethullah Gülen’le ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Fethullah Gülen’in akıl tutulması yaşadığını belirterek, “Gülen önce kamuoyuna ve kendi müntesiplerine, bu insanların gönlünü rahatlatacak bir açıklama yapması lazım. Bir an önce bu girmiş oldukları yanlış yoldan dönmeleri gerektiği kanaatindeyim” dedi.

KAMUOYUNDAKİ CEMAAT ALGISI DEĞİŞTİ

Paralel yapının ülkeye şimdi çok büyük zararlar verdiğini hatırlatan İşler, “Ama şimdi yaşanan olaylara bakıyoruz ve bu kendisiyle ilintili paralel yapının ülkeye vermiş olduğu zararlar, devasa zararlar veriyor, Türkiye’nin ekonomisi çökertilmek isteniyor ve maalesef şu an böyle bir durum söz konusu. Bu yaşanan olaylar cemaate bakışı da, cemaat algısını da son derece kötü etkiledi. Olaylardan önceki kamuoyundaki cemaat algısıyla şimdiki cemaat algısı arasında dağlar kadar fark var” dedi.

VATANDAŞ CEMAATE BEDDUA EDİYOR

Cemaat içinde masum, safiyane, halisane şekilde çalışan, hizmet eden insanlar bulunduğunu da hatırlatan İşler, “Bir yerde bu yapı onlardan da özür dilemeli. Bu yapı aynı zamanda 76 milyonun böyle yardımseverlik duygusunu, hayırseverlik duygusunu yıllardır sömürdü, kullandı ve insanlar bunlara destek oldu. Dün bazı kimselerle görüştüm, beddua ediyorlar, yani haram olsun diyor bütün  yaptıklarımız, bizleri kandırdınız şeklinde görüş ifade ediyorlar” diye konuştu.

GÜLEN AKIL TUTULMASI YAŞIYOR

Fethullah Gülen’in akıl tutulması yaşadığını düşündüğünü belirten İşler, “Bir an önce bu kamuoyuna ve kendi müntesiplerine, bu insanların gönlünü rahatlatacak bir açıklama yapması lazım. Bir an önce bu girmiş oldukları yanlış yoldan dönmeleri geldiği kanaatindeyim, yoksa bu akıbet hiç olmayacak maalesef. Yani belki 3 sene önce, 2 sene önceki Hoca Efendi algısıyla şimdiki algı çok değişti. Hiç kimse, Türkiye’de 76 milyon bu hizmet hareketini, bu cemaati bugün tanımış olduğu şekliyle tanımıyordu, şu an maalesef böyle bir durum söz konusu” dedi.

CHP-MHP BİRLİKTE HAREKET EDİYOR

Bitlis’te 5 partinin bir araya gelmesine ilişkin bir soru üzerine İşler, bunu Ankara’da da gördüklerini, MHP’lilerin miting meydanlarında CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayını desteklediklerini öne sürdü. İşler, “AK Parti’ye zarar vermek için her türlü yolu deneyecekler. Hepsi de bize karşı birleşse Allah’ın izniyle bir sonuç alamayacaklar” dedi.

Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı