AKİT MENÜ

Gündem

Cemaat, AK Partili diye 3 öğrenciyi yurttan attı

Düzce’de üniversite öğrencilerinin kaldığı cemaate bağlı Zirve Erkek Öğrenci Yurdu’nda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti aleyhinde video izletilmesine karşı çıkan 3 öğrencinin yurttan atıldığı iddia edildi.

2014-03-05 09:29:10

DÜZCE - AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun zamandır yurtlarda ve cemaate yakın bazı birimlerde hükümet karşıtı söylemler olduğunu belirterek, AK Parti karşısında hangi parti güçlüyse onları destekleyen çalışma yapılması gerekliliğine ilişkin kendilerine duyumlar ulaştığını söyledi. Kaşıkoğlu, “Öğrencilere zorla videoların izlettirildiği, abilerin sürekli çeşitli toplantılar yaptıklarını, ‘AK Parti’ye oy atmanın haram olacağına’ ilişkin söylemler kullandıklarını, ‘AK Parti’ye oy verenlerin şerefsiz olduğu’ yönünde ağır ithamlarda bulunulduğunu, ‘AK Parti’den başka tüm partilere hatta gerekirse BDP’ye dahi oy atılabileceğini’ söylediklerini duyduk” dedi.

Kaşıkçıoğlu, yurtta kalan öğrencilerle konuştuklarında bu bahsi geçen konuları tek tek doğruladığını dile getirerek, “Türkiye’nin dört bir yanından ilim tahsil edebilmek adına geldikleri ve ücret ödedikleri halde bu tür baskılara maruz kaldıklarını ifade ettiler” şeklinde konuştu.

CİHAN’DAN ÖĞRENCİLERE BASKI

Bu olayın bir takım gerçeklerin gün yüzüne çıkması için önemli adım olduğunu vurgulayan Kaşıkoğlu, “Yurtta kalamayacak arkadaşımız varsa kendilerine yardımcı olacağımızı ifade ettik. Üç öğrenciyi biz aldık ve otelde misafir ettik. Bizden sonra Cihan Haber Ajansı’nın olay yerine geldiğini ve olayı farklı mecralara taşıma gayretinde olduğunu ve çocuklara geri adım atmaları konusunda baskı yaptıklarını öğrendik. Bugün 10 öğrencimiz devletin şefkat kollarını açmasıyla, Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Avni Akyol Yükseköğrenim Yurdu’nda misafir öğrenci olarak kalmaktadır” ifadesini kullandı.

Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı