AKİT MENÜ

Gündem

Teksas’taki okulda not sahtekârlığı

Gülen‘in okullarında yaşanan skandalların ardı arkası kesilmezken, ABD’nin Teksas eyaletinde Gülen Cemaatine ait Harmony School ve diğer “charter” okullarında başarı oranını yüksek göstermek için not sahtekârlığı yapıldığı ortaya çıktı.

2014-03-05 09:26:23

MEHMET ÖZMEN-İSTANBUL - ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından geçtiğimiz aylarda baskın düzenlenen Fethullah Gülen‘e ait Teksas Harmony ve diğer “charter” okulunda yaşanan skandalların da ardı arkası kesilmiyor. Sözü edilen okullarda üst düzey yöneticilerin, öğrencilerin notlarıyla oynadığı ortaya çıktı. Not sahtekârlığı Amerikan medyasında skandal olarak yorumlandı.

İŞTE BÖYLE NOTLARDA OYNANIYOR!

ABD‘nin birçok eyaletinde devletten fon alan “charter” tipi okullardaki yöneticilerin öğrencilerin notlarını yüksek göstererek, hem devletin talep ettiği yeterliliği sağlamayı, hem de okulların başarı oranının yüksek olduğunu ispat etmeye çalıştıkları ifade ediliyor. Sınavlar bittikten sonra toplanan cevap kâğıtlarındaki yanlışlar öğretmenler tarafından düzeltilerek öğrencilerin yüksek not alması sağlanıp başarı oranı yükseltiliyor.

OLAYI ABD’DE BİR YEREL TELEVİZYON ORTAYA ÇIKARDI

Teksas eyaletinin önde gelen tv kanalları ve gazetelerinde, isimleri gizlenen bir veli ve öğretmen arasında geçen diyaloga yer veriliyor. İddialara göre skandal olay okulda görevli bir öğretmenin öğrenci velisine attığı bir mesajla ortaya çıktı. Öğrenci velisi  Harmony okulunda çalışan bir öğretmenin notlarla oynandığına dair kendisine SMS mesajı attığını, mesajında bunu kimseye söylememesi için ricada bulunduğunu belirtti. Olayın eyalet kanallarına yansımasından sonra, açılan soruşturmanın büyümesini istemeyen okul yönetiminin bazı öğretmenlerin işine son verdiği bildirildi.

OKUL MÜDÜRÜ İDDİALARI YALANLADI!

İddialar hakkında ulaştığımız Teksas Harmony Okulu Müdürü Soner Tarım “Şuanda sizinle yaptığım konuşmamı kayıt altına almak zorundayım. Sizin söylediğiniz iddiaları ilk defa sizden duyuyorum. Sınavlarda hiçbir şekilde not değiştirme, not yükseltme mümkün değildir” açıklamasında bulundu.  

MÜDÜR YALANLARKEN OKULUN SÖZCÜSÜ OLAYI DOĞRULADI!

Öte yandan; okul müdürü Soner Tarım‘a iddiaları içeren belgeleri mail yoluyla gönderdik. Gönderdiğimiz belgelere Harmony okullarının iletişim direktörü ve sözcüsü Julie Norton yine mail yoluyla cevapladı. Harmony okullarında her türlü suçlamaları ciddiye aldıklarını ifade eden Norton, “Ekim 2012’de bu konuyla ilgili bir şikayet geldi ve derhal soruşturma başlattık. Soruşturma sonunda herhangi bir usulsüzlük göremedik. Harmony okulları Teksas eyaletine bağlı “charter” okullarıdır. Yeterince hizmet alamayan kesimlerin çocuklarına bilim, matematik ve teknoloji eğitimi veren başarılı okullardır” dedi.

Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı