AKİT MENÜ

Gündem

Mizah değil karaktersizlik

Daha önce de ahlaksız ve yanlı karikatürleriyle gündeme gelen Leman dergisi skandal bir Cizre karikatürü çizerek PKK’ya destek çıktı.

2016-01-25 08:14:14

HARUN SEKMEN / İSTANBUL - Son günlerde PKK’nın sözde akademisyenler, gazeteciler ve sanatçılar üzerinden yapmaya çalıştığı algı operasyonuna çanak tuttu. Okullara ve hastanelere saldıran, sivil halkın üzerine ateş etmekten çekinmeyen ve en son beş öğrencimizi yaralayan bölücü terör örgütü PKK’yı görmezden gelen Leman çizerleri, bölgede canı pahasına vatan ve millet için mücadele eden polis ve askerlerimizi katliamcı gibi lanse etti.

MİZAH DEĞİL KARAKTERSİZLİK

Misvak Dergisi kurucusu ve çizeri Şahin Güneş, Leman dergisindeki çizgilerin mizahla hiç bir alakası olmadığını belirterek, “Bu yapılan karaktersizliktir. Biz bu rezalete sanatımızla cevap vereceğiz. Bakalım kabullenebilecekler mi? Bunlar yayın politikası olarak Charlie Hebdo’nun Türkiye şubesi gibi çalışmaktalar” dedi.

TAM BİR ALGI OPERASYONU

Geçen haftalarda akademisyenlerin devleti suçlayan bildirisiyle, Leman dergisinin bu karikatürünü paralel faaliyetlerin bir tezahürü olarak değerlendirmek lazım” diyen Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Bostancı da; “Bu yapılanlar tam bir algı operasyonu. Bu tarz şeyler, bir defa sosyal medyaya düştü mü önü alınamaz bir şekilde yayılıyor. ” şeklinde konuştu.

İşte o karikatür:

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

Yorumlara Git

İstanbul’da peş peşe uyarılar!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Netanyahu’ya uyarı!

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz müjdesi!

İslam Memiş elinde 1 lirası bile olanları uyardı! 12 bin seviyesine çıkacak, uçup gidecek

İflas ettiği söylenen Türkiye'nin 63 yıllık otobüs isyan etti: İflas etmedik, buna son verin